DVD: The Tudors - seizoen 1

Media door Redactie Ze.nl

The Tudors is gebaseerd op het tumultueuze leven van de Engelse koning Henry VIII, maar in principe is het een fictionele serie. Het verhaal van Henry VIII ken je misschien al uit de prachtige film The Other Boleyn Girl, waar de rol van Henry vertolkt werd door Eric Bana. In The Tudors wordt Henry VIII gespeeld door Jonathan Rhys Meyers (o.a. Bend it Like Beckham, August Rush), die met zijn arrogante uitstraling een geweldige vertolking van Henry neerzet. Henry is arrogant, verwend en nietsontziend maar daarnaast ook onzeker en bang voor de politieke en religieuze onrust in zijn land. Jonathan Rhys Meyers laat al deze kanten van Henry zien en speelt een geweldige rol.

Ook de andere acteurs in de serie zetten stuk voor stuk sterke rollen neer en het is duidelijk dat er veel geld is gestoken in het decor en de locaties van de serie. Iedere aflevering is - net als de historische serie Rome - een lust voor het oog en de dialogen zijn scherp.

Een nadeel van de serie? Vooral in het begin is de verhaallijn erg onduidelijk. In de eerste vijf minuten van de eerste aflevering vindt al een executie plaats, en meteen beginnen tig verhaallijnen te lopen. Veel acteurs lijken qua uiterlijk op elkaar en ze hebben allemaal ingewikkelde historische namen, wat het soms nogal moeilijk maakt om alles uit elkaar te houden.

Maar verder is The Tudors een heerlijke juicy serie, die eigenlijk nog het best te beschrijven valt als een historische As The World Turns, maar dan veel, véél beter!

The Tudors
Regie: Ciaran Donnelly
EAN: 8712609593204
Prijs: 24,99