DVD: Ugly Betty - seizoen 2

Media door Marieke_B

In seizoen 1 van Ugly Betty hebben we allemaal kennisgemaakt met de schattige Betty Suarez (een rol van America Ferrera), haar warme familie, keiharde collega's bij het tijdschrift Mode van Meade Publications, haar vriendje Henry, vriendin en styliste Christina en haar baas Daniel Meade, die hoofdredacteur is van het magazine.

En dan...
In seizoen 2 wordt de relatie tussen Henry en Betty erg ingewikkeld, omdat Henry zijn vroegere vriendin Charlie zwanger heeft gemaakt die ook nog eens in Tucson woont, ver weg van Betty. Henry voelt zich verplicht om voor Charlie en het kind te zorgen, dus heeft besloten dat hij, zodra het kindje geboren is, daarheen moet verhuizen. Tot die tijd proberen de twee zo goed en kwaad als het gaat van elkaar te genieten, ook al verklaart iedereen hen voor gek dat ze een relatie voor slechts een paar maanden aangaan.

Ondertussen is daar ook nog Gio, de leuke sandwichverkoper. Betty en hij hebben een soort van haat/liefde-verhouding, maar Gio voelt meer voor Betty dan zij hem kan en wil geven, ze heeft immers Henry al. Het blijkt echter toch lastig om iemand te weerstaan die zo ontzettend lief voor je is, terwijl het met je eigen vriendje allemaal maar moeizaam verloopt...

Betty's zus Hilda en haar te modebewuste zoon met homotrekjes Justin moeten samen het verlies van hun verloofde en vader verwerken. Hilda heeft het erg moeilijk en sluit zich voor iedereen af, waardoor ze niet ziet dat Justin de verkeerde kant op gaat. Ze beseft echter dat ze haar leven weer moet oppakken en gaat op zoek naar een baan. Dit blijkt nog niet zo makkelijk en het verlangen naar een man in haar leven blijft ook...

De gemene Wilhelmina Slater (Vanessa Williams) maakt samen met haar gay assistent Marc weer sluwe plannen om meer macht te krijgen in het bedrijf Meade Publications. Ze weet zich te verloven met directeur en vader van Daniel en Alexis, Bradford Meade. Zijn ex-vrouw en moeder van Daniel en Alexis weet echter te ontsnappen uit de gevangenis en probeert een stokje te steken voor het huwelijk. Heel veel boeiends en spannends gebeurt rondom deze verhaallijn, maar dat zal ik natuurlijk niet verklappen... ;)

Ondertussen worstelt baliemeisje Amanda met het feit dat haar moeder (voormalig hoofdredactrice van Mode Fey Sommers) is overleden en ze geen idee heeft wie haar vader is. Ze start een zoektocht naar hem en wordt daarin gesteund door haar goede vriend Marc, die op zijn beurt iemand heeft leren kennen die in eerste instantie totaal niet zijn type is. Kan Marc daar doorheen prikken of is hij gewoon een oppervlakkige zak?

Kijken!
Aangestoken door collega Jet die de recensie van seizoen 1 schreef, waagde ik me ook aan Ugly Betty. Met succes! Betty kan zich makkelijk staande houden in de wirwar van series die er momenteel bestaat, juist omdat ze anders is dan de rest!

Ugly Betty zit boordevol heerlijke karakters waar je direct van gaat houden of een grondige hekel aan krijgt. De decors, personages, kleding en verhaallijnen zijn kleurrijk; letterlijk en figuurlijk. In de snelle dialogen klinkt humor, sarcasme en soms ook een wijze levensles door.

Soms ontwikkelt een verhaallijn zich wel een beetje ongeloofwaardig en is het wat vergezocht, maar daar stap je makkelijk overheen. Betty is zo lief en schattig met haar eeuwige optimisme en zorgzaamheid. Altijd staat ze klaar voor anderen, zelfs voor mensen die haar niet goed behandelen. Het is dan ook best moeilijk om te zien dat ook zij soms opgebeurd moet worden, als het niet gaat zoals ze wil (en verdient!). Als je eenmaal aan Ugly Betty begint, kun je gegarandeerd niet meer stoppen.

Respect voor Betty die zich staande weet te houden in een wereld waarin alles draait om uiterlijk... terwijl dat nou net hetgeen is dat zij zelf eigenlijk niet mee heeft.

Ugly Betty - seizoen 2 deel 1
EAN: 8717418201449
Prijs: 22,99
Ugly Betty - seizoen 2 deel 2

EAN: 8717418205232
Prijs: 22,99