DVD: Pour Elle

Media door Anne-Jolijn

Het verhaal
Lisa en Julien zijn een gelukkig getrouwd koppel dat een zorgeloos leventje leidt, samen met hun zoon Oscar. Hun geluk slaat om wanneer op een ochtend plots de politie voor de deur staat om Lisa te arresteren voor moord. Ze wordt veroordeeld en moet naar de gevangenis voor een celstraf van 20 jaar. Overtuigd van de onschuld van zijn vrouw wil Julien er alles aan doen om haar te helpen ontsnappen. Maar hoever kan hij gaan pour elle, oftewel, voor haar?

En?
Pour Elle is een emotionele thriller vol drama; een genre waar je van moet houden. De hoofdrollen worden vervuld door Vincent Lindon (Julien) en Diane Kruger (Lisa). De film speelt zich af vanaf de arrestatie tot drie jaar later. Het duurt namelijk drie jaar voordat Lisa haar definitieve uitspraak ontvangt van de rechtbank: tot die tijd blijft ze vastzitten. Bij zowel Lisa als Julien slaat dit in als een bom. Het is mooi om te zien hoe deze scènes zijn verfilmd.

De film focust zich voor het grootste gedeelte op Julien. Hij weet zijn emoties en verdriet zo goed over te brengen, dat je gelijk met hem meeleeft. Je blijft gespannen afwachten tot het einde van de film. Hoe loopt het af? Lukt het Julien om zijn vrouw te laten ontsnappen? Of zitten Oscar z'n ouders straks beiden achter de tralies?

Niet alle scènes van Pour Elle zijn even mooi en het is ook niet één van de beste films die ik heb gezien. Maar het is wel een fijne film voor een avondje 'bankhangen'.

Pour Elle
Regie: Fred Cavayé
EAN: 5425019002657
Prijs: 13,99