DVD: Lower Learning

Media door Susanne

Het verhaal
De basisschool waar adjunct-directeur Tom (Jason Biggs) werkt, scoort zulke lage toetsresultaten dat schoolinspecteur Rebecca (Eva Longoria) Parker langs moet komen om de school te sluiten. Daar treft ze leraren aan die weigeren de kinderen les te geven, of dat gewoon helemaal niet kunnen. Kinderen rennen als kippen zonder kop rond en doen wat ze willen. De school lijkt niet meer te redden. Gelukkig heeft de schoolinspecteur medelijden met de arme Tom en besluit hem te helpen de school open te houden. Samen komen ze erachter wat directeur Harper Billings (Rob Corddry) in zijn schild voert.

En?
Lower Learning moet een komedie voorstellen, maar het lachen vergaat je al snel wanneer je de film gaat kijken. De tijd kruipt voorbij. Oke, het idee is leuk. Een basisschool waar alles mis gaat, een directeur die ouders en de schoolraad omkoopt en de kids als slaafjes gebruikt, en de slome adjunct-directeur mag alles gaan redden. Jammer dat alle types zo fantasieloos zijn neergezet. Tom is een mislukt persoon, die eigenlijk politieagent wilde worden net als zijn overleden vader, maar nu vastzit aan een vreselijke baan. Rebecca is de knappe schoolinspecteur, verslaafd aan drank en pijnstillers, en is ook nog eens het meisje waar Tom verliefd op was op de middelbare school. Directeur Harper Billings heeft een donker kantoor, denkt dat hij God is, rookt sigaren en doet het met de voorzitter van de schoolraad. Dan heb je nog Maurice, de boekhouder die ervoor zorgt dat niemand iets ontdekt van de wanpraktijken op de basisschool. Maurice wordt gespeeld door Ed Helms, bekend van zijn rol als Andy in The Office US. Maurice is exact hetzelfde als Andy, praat hetzelfde en doet hetzelfde. Jammer.

Als het verhaal alleen nog over de volwassenen zou gaan was het misschien nog wel aardig geweest, maar de verhaallijnen van de kinderen krijgen ook (te) veel aandacht. De kleintjes lijden aan grootheidswaanzin en denken dat ze zwanger zijn, geloven dat ze de wereld (de school dus) kunnen redden en doen aan omkoping. Die kinderen zijn pas 8! Niet geloofwaardig neergezet allemaal.

Conclusie...
Voor een avondje film-afzeiken is dit de perfecte film, maar als je snel geïrriteerd raakt moet je de film niet gaan kijken.

Lower Learning
Regie: Mark Lafferty
EAN: 8713045218508
Prijs: 12,99