Indian Summer Festival 2009

Vrije tijd door Martine

De locatie rondom het meer vlakbij Broek op Langedijk is perfect voor een festival als dit. Lopend langs het water, met hier en daar een klein strandje, heb je uitzicht over bijna het hele festivalterrein. Fijne plekjes waar je wat kunt eten zijn er genoeg en ook van het water wordt handig gebruik gemaakt: van een amfibi-draaitafel (zie onder) die vlak voor de oever zijn beats richting publiek stuurt tot levensgrote strandballen waarin je, als een hamster, rond kunt rennen over het wateroppervlak.

Maar het hoofddoel van de meeste bezoekers is natuurlijk de muziek. En met het diverse aanbod is er voor ieder wat wils. Op het hoofdpodium stonden bijna alleen maar grote namen, die allen voor een groots optreden zorgden, waaronder Milow, Novastar, Bløf en Kane. Vooral Kraak & Smaak wisten de heupen hier los te krijgen.

Op het 3FM Talentstage traden bekende (Giovanca, De Staat) en minder bekende muzikale acts (The Hype, Steem) op; in de 80's en 90's-tent was het continu bomvol met mensen die losgingen op 'good old tunes' als Ike en Tina's Proud Mary, Ace of Base, The Doobie Brothers en Anouks Nobody's Wife; danceliefhebbers konden hun hart ophalen bij het Dance-podium en liefhebbers van het hardere werk gingen uit hun dak in de Blacklist-tent.

Indian Summer is een veelzijdig festival en dus kon je er niet alleen genieten van muziek, maar ook lachen met onder andere Arie Koomen in het Cool Comedy Café, meedoen aan workshops schilderen, poëzie en Twister of een klankschaalmassage ondergaan...

En als je dan na bijna twaalf uur dansen, lachen, zingen en drinken je festival afsluit met zo'n prachtig tafereel als hier links, kun je spreken van een geslaagd festival...