Iris Boter - Reünie in Rome

Media door Redactie Ze.nl

Het verhaal
Donna woont ondertussen weer in Amsterdam met haar kat Lorenzo (vernoemd naar haar vroegere knappe wiskundeleraar). Ze heeft een saai kantoorbaantje waar haar enige lichtpuntje collega Bart is - die overigens veel weg heeft van een knuffelbeer - en iedere nacht droomt ze van Rome en die leraar. Dan krijgt ze een uitnodiging voor de reünie van haar oude middelbare school in Rome. Ervan overtuigd dat ze eindelijk de Italiaanse mannen waar ze zo verzot op is kan gaan verleiden, vertrekt ze voor een week naar Rome. Samen met Italiaanse vriendinnen Alyssa en Sita gaat ze op mannenjacht en vindt haar grote liefde. Maar dan komt ze erachter dat niet alles een sprookje kan zijn...

En?
Iris Boter won in 2006 de Liefdesverhalenwedstrijd van NCRV, Fok! en Sp!ts. Is haar debuutroman Reünie in Rome typische chicklit? Assolutamente esatto! Maar moet het boek daarom op de grote stapel dertien-in-een-dozijn-boeken verdwijnen? Zeker niet, want Reünie in Rome is één van de meest verfrissende boeken die ik in jaren gelezen heb. Vol humor geschreven zonder het suikerzoete laagje dat veel chicklit over zich heen heeft. Het boek is doorspekt met wijsheden die Donna uit een boek haalt dat ze van een oude man heeft gekregen. Deze wijsheden staan in schril contrast met de scherpe manier waarop Iris schrijft, maar zijn een ontzettende verrijking voor het boek.

Reünie in Rome is een heerlijk boek om te lezen en als je nog niet verliefd was op Rome, dan ben je dat na het lezen van dit boek wel!

Reünie in Rome
Iris Boter

ISBN: 9059774167
Prijs: 9,95
Uitgeverij: Zomer & Keuning