Festivals in mei 2009

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Festivals zijn er in alle soorten en maten: van gratis tot kaartjes die ruim honderdvijftig euro kosten, van zware metal tot techno, van één dag tot meerdere dagen, van Zuid-Limburg tot Terschelling... Voor iedereen is er wel een festival te vinden waarop hij of zij helemaal los kan gaan. Ze.nl maakte een kleine selectie van alle festivals in mei.

2 mei: Antwerp Dance Festival (B)
Wil je voor weinig geld de meest uiteenlopende acts zien? Ga dan op 2 mei naar Antwerpen, want daar kun je voor slechts 19 euro verschillende acts in de gehele binnenstad gaan bekijken. Onder andere Cypress Hill, Boy George, Milk Inc., Dimaro en Sake zullen aanwezig zijn! Kijk voor meer informatie op www.antwerpdancefestival.be.

5 mei: Bevrijdingsfestival
In steden in heel Nederland wordt gevierd dat we een vrij land zijn. Er zijn onder andere optredens van Lucky Fonz III, Vive la Fete, Roosbeef, Ellen ten Damme en De Jeugd van Tegenwoordig. De optredens verschillen echter per stad en zijn overal gratis! Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivals.nl.

9 mei en 10 mei: Groezrock (B)
Je houdt wel van het hardere gitaarwerk? Dan zit je bij Groezrock helemaal op je plek: stoere mannen en vrouwen, veel bier, veel gitaren en veel lang haar. En de muziek? Die wordt verzorgd door onder andere Bad Religion, Sick of it All, Cursed, Hot Water Music, The Toasters en Billy Talent. Moshpits en headbangers verzekerd! Kijk voor meer informative op www.groezrock.be.

16 mei: Nightmare Outdoor
Nadat het festival vorig jaar niet door kon gaan door de vele restricties die door de overheid werden opgelegd, is Nightmare Outdoor dit jaar weer terug! In tegenstelling tot eerdere edities begint het festival nu al om 12.00 uur 's middags. De organisatie omschrijft het als 'de ultieme outdoor hardcore belevenis meemaken in het duistere bos' rond Hellendoorn met o.a. Neophyte, DJ Catscan, DJ Isaac, Detest en Ruffneck'. Kijk voor meer informatie op www.nightmare-outdoor.com.

21 t/m 30 mei: Festival a/d Werf
Tien dagen lang kun je in Utrecht weer genieten van muziek, theater en beeldende kunst. Het bruisende festivalhart staat op de Neude maar door de hele stad zijn gratis optredens en straattheater te vinden. Zeker de moeite waard om een keertje naar toe te gaan! www.festivalaandewerf.nl

22 en 23 mei: The Hague Jazz
Het jongste jazzfestival van Nederland, maar daarom niet het minste. Dit jaar is het festival groter dan andere jaren en dat betekent nog meer hele fijne artiesten. Wat dacht je van Solomon Burke, Sabrina Starke, Kraak&Smaak, George Duke, Kyteman's HipHop Orkest en Ian Siegal? Kijk voor meer informatie op www.thehaguejazz.com.

30 mei t/m 1 juni: Pinkpop
Het roze festival wordt gehouden in het zuiden van Nederland en is het oudste en één van de populairste festivals van Nederland. Dit jaar viert Pinkpop zijn veertigste jubileum en dat wordt door Jan Smeets gevierd door wederom voor hele grote namen te zorgen: onder andere Depeche Mode, Keane, Chris Cornell, Novastar, Bruce Springsteen, Snow Patrol, The Killers en Franz Ferdinand zullen de ruim zestigduizend bezoekers vermaken! Kijk voor meer informatie op www.pinkpop.nl.

Kijk HIER voor het totale festivalprogramma van mei!