DVD: The Nanny seizoen 3

Media door Saar

Op internet zijn diverse fora en Hyves-pagina's gevuld met de vraag: "Wanneer komt ie nou eindelijk uit, seizoen 3 van The Nanny?" De release van de dvd werd meermalen uitgesteld, maar voor de ware fans is het moment waar zolang naar uitgekeken werd aangebroken: we kunnen onbeperkt genieten van het nasale stemgeluid van het kindermeisje dat we allemaal wel gehad hadden willen hebben.

Stel het je eens voor: je raakt je vriend kwijt, bent zo blut als een straatrat en besluit om met een doos make-up langs de deuren te gaan om wat geld bij elkaar te sprokkelen. Wanneer je bij een kast van een huis aanbelt, word je aangezien voor een sollicitante en voor je het weet kun je aan de slag als kinderjuf bij een grote Engelse Broadway-producent.

A dream comes true
Fran's taak is om, na het overlijden van hun moeder, voor de drie kinderen, Margaret (Maggie), Brighton en Grace (Gracie), van Mr. Sheffield te zorgen. De afgelopen jaren was het een komen en gaan van nanny's, maar Fran blijkt een blijvertje. Samen met butler Niles weet ze het huis weer te vullen met sfeer, langzaamaan ontdooit de starre Mr. Sheffield wat.

Het verschil tussen de vrije Miss Fine en Maxwells zaken-partner C.C. Babcock, die ook een oogje op de rijke man heeft, is groot. Fran en Niles spannen constant samen om C.C. op de kast te jagen, tot grote hilariteit van de kijker. Tussen Fran en Maxwell is de spanning duidelijk zichtbaar, al blijft het wachten tot de beste man zijn gevoelens durft uit te spreken. Ondertussen probeert C.C. alles dat in haar macht ligt om Fran het huis uit te werken. Niet zonder slag of stoot; de vrouw met het meest nasale stemgeluid ooit heeft haar plek in de huishouding veroverd. Ook voor de kinderen is het meer dan duidelijk: als C.C. met hun vader trouwt, is het adieu voor Fran.

Seizoen 3
Deze nieuwe dvd-box betekent ruim 10 uur lang (27 afleveringen!) genieten van de irritante, maar ook vreselijk aanstekelijke lach van Fran, die alles probeert om een baby te krijgen en op zichzelf gaat wonen. In de aflevering The two Mr. Sheffields spant het erom, en stapt ze bijna het huwelijksbootje in! Maar eh, met wie eigenlijk?

Natuurlijk is ook Fran's gestoorde familie van de partij: oma Yetta, dik 70 jaar en in de waan dat Maxwell en Fran getrouwd zijn. Ze denkt soms dat huize Sheffield een hotel is en geeft Niles fooien, ook geniet ze ondanks haar hoge leeftijd nog van een goed seksleven. Natuurlijk ontbreekt moeder Sylvia niet, die alles dat los en vast zit in haar mond steekt. En wat te denken van Fran's beste vriendin, de naïeve Val? Het is een apart gezelschap, maar wat is het heerlijk om je te verbazen over de kleding die Fran aanheeft en te lachen om het zelfmedelijden van Niles. Kortom: gaat dat (wederom) zien!

Weetje
In totaal zijn er tussen 1993 en 1999 zes seizoenen van de serie The Nanny gemaakt. Sindsdien zijn er vele spin-offs verschenen, vooral in Oost-Europa en Latijns-Amerika. Ze lijken sterk op het origineel, maar zijn aangepast aan de cultuur van het land. Wat te denken van bijvoorbeeld La Niñera (Argentinië), La Nany (Chili) of Dadi (Turkijke)? Ik zou ze in ieder geval graag eens bekijken!

The Nanny
Regie: Fran Drescher, Peter Marc Jacobson
EAN: 8712609658187
Prijs: 22,99