Interview: Marjan Welman!

Media door Anneke

Marjan Welman is dus de nieuwe zangeres van heavy rockband Autumn. Zij volgde Nienke op, die jarenlang deel uitmaakte van de groep. Geen gemakkelijke taak, maar toch eentje die Marjan zich supersnel eigen maakte. "Drie maanden nadat Nienke wegens persoonlijke omstandigheden de band vaarwel zei, was ik al in the picture. Ik had de bandleden al eerder ontmoet tijdens gezamenlijke shows van mijn toenmalige band Elister. Op een gegeven moment vond ik een berichtje op mijn MySpace. Dat ging zo: "Mag ik je wat vragen? Of je auditie zou willen doen voor de plek van zangeres in onze band." Eerst twijfelde ik en dacht: 'Kan ik dat wel?' Maar ik vond het natuurlijk ook een geweldige kans. Autumn is tenslotte een band die zelfs doorgebroken is in de USA!"

Als een vis in het water
Het klikte meteen tussen Marjan en de mannen van Autumn. "Het was bijna alsof het zo had moeten zijn. Ik ging meteen repeteren en voelde me helemaal op mijn plek. De band was toen al wel een heel eind onderweg met de liedjes van het nieuwe album Altitude. Gelukkig waren er ook wat ideeën blijven liggen. We zijn er dus rustig mee verder gegaan. Zelf heb ik ook wat inbreng gehad. Het was een hele ervaring en het mooiste is natuurlijk om al die songs ook op het podium te mogen zingen," aldus Marjan die zich bij Autumn als een vis in het water voelt. "Ik herinner me nog ons optreden met Autumn in Leipzig, Duitsland. Daar werd ik dus meteen in het diepe gegooid. Ik dacht zelf dat het een 'gewoon' optreden was, maar we stonden in een groot sportpaleis"

Zenuwen door de keel
Marjan bewaart wel speciale herinneringen aan dat optreden. "Toen ik daar voor die menigte stond gierden de zenuwen door mijn keel. "Zouden ze me wel accepteren als nieuwe zangeres?" dacht ik. Maar het was echt ontzettend gaaf allemaal. Eigenlijk was het 's middags als bijzonder toen er al fans buiten stonden en mijn naam riepen! Dat was meteen een goede entree bij de band." Marian zit nu alweer een paar maanden bij Autumn en het voelt alsof het nooit anders was. "Ik ken alle Autumn-nummers nu goed, ook de oude songs. De meeste moeite had ik toch wel met de songs van de eerste cd My New Time, omdat ik daar helemaal niet bij betrokken was geweest. Nu heb ik ze allemaal goed onder de knie." Marian kijkt erg uit naar de komende tijd met Autumn. "Ik verheug me op de festivals en alle andere optredens. Natuurlijk wil ik graag zoveel mogelijk optreden, want daar doe je het uiteindelijk voor... toch?"