De 3FM Awards!

Media door Redactie Ze.nl

De 3FM Awards zijn radioprijzen voor Nederlandse artiesten. De 3FM-luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan; zij nomineren en kiezen de uiteindelijke winnaars. Meer dan 450.000 stemmen werden er via internet geteld. Luisteraars én kijkers konden tijdens de live-show nog stemmen op de categorie Beste Band via de SMS, waarvan de uitslag aan het einde van uitzending bekend werd gemaakt.
 
Alle sterren bij elkaar
De Westergasfabriek is met haar prachtige locatie uitermate geschikt voor een show als deze. Om stipt half negen zorgt Alain Clark voor een spetterende opening en het aanwezige publiek is meteen in the mood. Het leuke aan dit event is dat alle genomineerden, BN'ers en presentatoren zich lekker bij elkaar hebben verzameld, boven het podium. Heerlijk keuvelend met een biertje in de hand. Wij als 'gewone' stervelingen kunnen dan aanschouwen hoe zij zo'n show beleven. Gejuich bij het bekendmaken van de winnaar van een collega, felicitaties na het in ontvangst nemen van de award en intieme onderonsjes. Het publiek is er allemaal getuige van.
 
And the winner is...
Ilse DeLange blijkt de grote winnares van de avond. Zij mag maar liefst drie awards in ontvangst nemen. Eerder deze week ontving ze al De Schaal van Rigter voor haar single So Incredible.

Andere winnaars van de 3FM Awards 2009 zijn:
Beste zangeres: Ilse DeLange
Beste zanger: Alain Clark
Beste single: Ilse DeLange - So Incredible
Beste album: Ilse DeLange - Incredible
Beste live act: Within Temptation
Beste artiest Alternative: Novastar
Beste artiest Pop: Krezip
Beste artiest Rock: Anouk
Beste nieuwkomer: Nikki
Beste band: Krezip

Voetjes van de vloer
Tijdens de show kon het publiek genieten van optredens van Bløf, Gem, VanVelzen, De Jeugd van Tegenwoordig, Dio, Novastar en als afsluiter Ilse deLange.