Deel 5: Drive & survive in Australia!

Reizen door Redactie Ze.nl

Misschien een kansje om Hugh Jackman te spotten in de outback? Nadat Australië drie shark-attacts, bosbranden, overstromingen en een krokodillen aanval heeft gehad, leef ik nog voor de volle 100%! Het plan was om vanaf Sydney de oostkust naar het Noorden te reizen. De trip die de gemiddelde backpacker eigenlijk wel maakt. Maar toch voelde het speciaal, omdat er een flinke afwisseling in zat. Qua reizen. Qua spanning...

Adembenemend mooi
Fraser Island
was één van de hoogtepuntjes: 's werelds grootste zandeiland. Met 4WD zijn we gaan hobbelen door een stuk regenwoud naar 't strand waar het schipwrak van Maheno op ons lag te wachten. Eén van de mooiste sightseeings is trouwens niet op het land, maar onder water! De Great Barrier Reef is het bekende rif dat bijna langs de hele oostkust loopt. Goed voor onwijs gave snorkel- en duiktrips. Hier heb ik de grootste mantaroggen ooit gespot met kleurrijke visjes, schildpadjes en veel koraal.

Waar gaan we slapen?
Toevallig in een internetcafeetje kwam ik Judith tegen die door de regen was doorweekt en haar auto trouwens ook. Kon ik haar helpen? Yes, backpack inladen en meerijden! Gezelschap in de auto, raampjes open muziekje aan en genieten maar! Het zag er niet altijd even zonnig uit overigens. Na weer een flinke regendag en lang rijden was de auto van binnen een zwembad. Te klein om in te zwemmen, te nat om in te slapen en daarbij werd het steeds donkerder en waren alle hostels in het verlaten stadje vol! Aiii en ja wat doe je dan...

De eerste beste man die ik aansprak bleek de hoteleigenaar te zijn 'die nog wel thuis een slaapbank had staan'! Grote kans dat dit de lang gezochte backpackerskiller was, maar omdat we in onze eigen auto naar zijn crib reden konden we altijd nog ontsnappen. Uiteindelijk lagen we als prinsessen op een ultra dik matras en bracht het nog een scrambled egg ontbijtje met zich mee!

Een groot avontuur
Iets verder, in Mission Beach heb ik één van de meest adrenaline stromende dingen gedaan: een skydive! Op 14000ft hoogte was het beentjes uit het vliegtuig, armen gekruist, vooral niet omlaag kijken en vallen maar! WOW. Na 1 minuut ging de parachute open en kon ik de kick uit m'n longen gillen, van de kust en het mooie uitzicht genieten.

Vervolgens hebben we nog een meisje opgepikt en zijn we met z'n drieën naar Cairns gereden. Er was geen slaapplek voor 3 in onze auto dus werd er een tent aangeschaft. Leuk hoor, wild kamperen. Had geen oog dichtgedaan de eerste nacht, omdat we deze tent naast het bordje 'krokodillengevaar' hadden gezet, op 1 meter afstand van de rivier. Niet dat ik een pieperd ben, maar mocht nou net die week door de overstromingen een jongetje zijn opgegeten door een kroko, dan voelt het toch anders. Ik denk dat we te erg stonken na 3 dagen geen douche, want de volgende ochtend zaten we alle drie levend aan de cereals met melk uit de bonusaanbieding.

Vanaf Cairns zijn we de Deintree ingereden: een gebied vol jungle en watervallen! Onderweg stopten we bij een local markt om verse mango's en ananassapjes te scoren. Bleek de pineapple-man hulp nodig te hebben: na een uur ananassen verkopen waren we samen een ananas en 30 dollar rijker. Haha wat een giller: weer goed voor een volle tank!

Rood zand en lekker shoppen
Als laatste zijn we naar de outback gevlogen. Hier krijg je écht het gevoel dat je in Aus zit. Jeweetwel, eindeloos rood zand zoals uit die films met cowboys die een café binnenstappen met houten klapdeuren in de middle of nowhere. Met de 3-daagse tour ben ik vanaf 44ºC Alice Springs naar de Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon geweest. En inderdaad, alles was rood, vol met vliegen, maar onwijs mooi! Met hoed inclusief vliegnet hebben we de wandelingen met twee vingers in de neus gedaan. Hierna splitsten onze wegen en ben ik naar Melbourne gegaan. Perfect voor een dagje of drie shoppen zonder iets te kunnen uitgeven.

Snel daarna zat mijn Ozzie-tijd er alweer op. Op het moment ben ik in Taiwan. Aziatisch, kleur- en geurrijk... Daarover de volgende keer meer!

Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 van Gabriella's bijzondere reis!