Café populaire date-spot single

Single & daten door Redactie Ze.nl

Borreldate
Dat de date in het café onverminderd populair blijft, is volgens Monique Johann van online magazine Singlessite.nl niet zo gek. "Als het klikt is het relatief eenvoudig om lekker aan de bar te blijven hangen of gezamenlijk te besluiten de afspraak voort te zetten onder het genot van een maaltijd. Als de vonk niet overslaat kun je met goed fatsoen en zonder schuldgevoel na het drankje opstappen. Desnoods met de mededeling dat je nog een andere afspraak hebt. Zo'n borrel is dus zowel handig als verstandig," vindt zij.

Riskante eet-date
Restaurants zijn ook in trek: 50 procent geeft de voorkeur aan een lekker dinertje tijdens de eerste date. Opvallend, want zo'n etentje is toch best riskant zou je zeggen, een eerste keer. Stel dat het niet blijkt te klikken, dan ben je immers niet zo snel weg en dus verdoe je je tijd met iemand waarvan je toch al weet dat het niks wordt. Tenzij je zo'n harde tante bent die er niet mee zit haar date na het voorgerecht alleen achter te laten...
Van de ondervraagden die voor een etentje gaan, is overigens 21 procent zo slim om te kiezen voor een lunch: toch net iets vlugger af te kappen.

Uit of thuis?
Behalve een ontmoeting binnenshuis, zijn er ook genoeg singles die liever 'uitbreken'' een derde gaat voor een actief afspraakje in de buitenlucht. Deze 26 procent rijdt een lekker eindje op de skates of fiets of stelt een wandeling voor.

Wat ons verbaast, is dat een kwart van de ondervraagde singles de eerste date graag thuis laat plaatsvinden. Geen slim plan, als je het ons vraagt. Je weet nooit wie je in huis haalt. Een afspraak op een openbare plek is daarom wel zo relaxt en veilig.
Mocht het echt heel erg klikken, kun je later altijd nog samen naar een rustige privéplek gaan. Dan weet je tenminste een béétje wat voor vlees je in de kuip hebt...