CD: Alesha Dixon - The Alesha Show

Media door Saar

Terug in de tijd
Denk eens terug aan die tijd waarin álles nog mogelijk lijkt: oké, je hebt de nodige 'zorgen', maar er is altijd een web van vrienden, leerkrachten of familieleden om je op te vangen. Natuurlijk knikken je knieën wanneer je achter je grote liefde aangaat en ben je hondsberoerd wanneer blijkt dat je maag niet gemaakt is voor shotjes tequila. Gelukkig zijn er mensen om je haar vast te houden, wanneer je boven de toiletpot hangt...
Hoe dan ook, er komt een moment dat je terugverlangt naar deze periode. Wát is geschikter om gevoelens op te roepen, dan het draaien van muziek uit deze 'turbulente' periode? Soms heb je echter genoeg T-Spoon, Backstreet Boys of Take That gehoord. Enige vernieuwing is welkom.

Alesha Dixon
Daar komt Alesha Dixon om de hoek kijken, al zegt haar naam je allereerst waarschijnlijk weinig. Herinner je je het trio Mis-Teeq, onder andere bekend van het nummer Scandalous, nog? Alesha maakte in de jaren '90 deel uit van deze succesvolle groep, die in 2005 uit elkaar ging. Na enkele solohits was Alesha nog te zien in N.E.R.D.'s videoclip She Wants To Move. Haar grote comeback maakte ze met het programma Strictly Come Dancing. In de finale kreeg ze maar liefst 4,5 miljoen stemmen, wat duidelijk maakt dat ze het Britse publiek behoorlijk heeft ingepakt. Naast dansen, presenteren, acteren en haar inzet voor goede doelen, is Alesha vooral een artieste die geweldig kan zingen. Hoog tijd om haar debuutalbum The Alesha Show onder de loep te nemen. In de UK zijn er al meer dan 150.000 exemplaren verkocht, hoe zal ze het doen in de rest van Europa?

Van up-tempo tot ballad
Op de albumhoes prijkt een vlotte jongedame, die qua uiterlijk doet denken aan Ashanti. De plaat doet gelikt aan, hier moet een goeddraaiende machine achter zitten. Vlotte up-tempo popnummers worden afgewisseld met wat diepere, gevoeligere ballads. Leuk is het feit dat het geheel 'rond' is: een korte intro verwelkomt de luisteraar, zoals we ook weer uitgezwaaid worden met een outtro. Je hebt echt het gevoel aanwezig te zijn bij, nee zelfs deel uit te maken van, een feestelijke voorstelling.

Hupsen als een malloot
Zodra ik het album opzet, heb ik moeite om stil te blijven zitten. De nummers vullen de ruimte, de teksten gaan het ene oor in en het andere weer uit. Je zingt ze binnen no time mee, voor je het weet hups je als een malloot door je kamer. Mondaymorning-blues? Vanaf dit moment heb je dé oplossing, Miss Dixon zal je wel eens goed wakker schudden.

Dansen!
Alesha brengt een paar heerlijke dansnummers,  zoals The Boy Does Nothing, Cinderella Shoes of het oppeppende Let's Get Excited, welke zeer geschikt zijn om te draaien voordat je op stap gaat. Op haar website vind je een filmpje van een groep dansers die deelnemen aan een wedstrijd. Alesha toont de fijne kneepjes van het vak, het is duidelijk dat we te maken hebben met een ras-artieste. Tussen al je moves door, is er ook tijd om uit te puffen. Alesha schuwt de diepte niet, met bijvoorbeeld het gevoelige Breathe Slow, Do You Know The Way It Feels of het persoonlijke Can I Begin. (Heerlijk voor alle dames met luddevudu.)

Weer even puber
Het album is een beetje dertien in een dozijn, maar dat maakt het niet minder geschikt om je zorgen even opzij te schuiven, te vergeten wat er allemaal nog gedaan moet  worden en je weer een moment de onverantwoordelijke puber te voelen.

Bonus
Als bonus is er materiaal beschikbaar op Alesha's site: wanneer je naar www.aleshadixon.co.uk/bonus surft, met de cd in je computer, kun je video's en bonustracks beluisteren en bekijken. Ook houdt de zangeres hier een blog bij en vind je er informatie over haar tournee. Kom uit je winterslaap, laat Alesha de gordijnen openen and enjoy the show!

The Alesha Show
Alesha Dixon
EAN: 0825646911417
Prijs: 14,99