Mijn werk: erotische homeparty's!

Werk & studie door Martine

Een erotische homeparty kun je vergelijken met de ouderwetse tupperware-party, waar een aardige dame de nieuwste snufjes op het gebied van diepvries- en bewaarbakjes aan de man of, vaker, vrouw bracht. Maar omdat de interesses van de vrouw tegenwoordig verdergaan dan de keuken, zijn ook de homeparty's met de tijd meegegaan! Op een erotische homeparty, vaak ter ere van een verjaardags- of vrijgezellenfeestje of gewoon als gezellige vriendinnenavond, kom je samen met je vriendinnen van alles te weten over de nieuwste seksspeeltjes: van mysterieuze vibrators tot massageolie; van spannende zweepjes tot grappige gadgets en sexy lingerie.

Debbie (34) werkt als consulente bij Ladies Night Homeparties. Als consulente komt ze bij je thuis om jou en je vriendinnen op de hoogte te brengen van de nieuwste producten op erotiekgebied.

Spannende baan! Hoe kom je erbij dit werk te gaan doen?
Ik had zelf als gast al een paar party's meegemaakt en mijn vriendinnen riepen al: "Dat is ook echt iets voor jou!" Dus toen er een mailing voorbij kwam waarin nieuwe consulentes werden gevraagd in mijn regio, heb ik eigenlijk direct gereageerd.

Hoeveel uur per week ben je met je baan bezig? Het is niet bepaald een negen tot vijf-baan!
Met een party zelf ben ik, inclusief reistijd, zo'n drieënhalf  uur zoet. Gemiddeld heb ik één à twee party's in de week. Daarnaast ben ik een paar uurtjes per week kwijt aan mijn administratie, het netjes houden van mijn presentatiepakket, contact met gastvrouwen (degene die de party voor haar vriendinnen regelt en contactpersoon is, is gastvrouw - MZ) en dat soort zaken.

Wat trok je aan in dit werk?
In eerste instantie het concept en de producten! Met accent op de producten: ik zie mezelf namelijk niet als consulente voor huishoudelijke artikelen, daar kan ik echt het enthousiasme niet voor opbrengen, haha. In tweede instantie, na een kennismakingsgesprek, trok ook de professionaliteit van Ladies Night en de vrouwvriendelijke benadering me.

Wat zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen om consulente te worden?
Vrouw en ouder dan achttien zijn, zijn denk ik de eerste vereisten. Verder moet je een auto ter beschikking hebben; niet bang zijn om een groep toe te spreken en natuurlijk ook niet bang zijn om de speeltjes te laten zien en demonstreren, 's avonds beschikbaar kunnen zijn en verder een grote dosis spontaniteit en enthousiasme om gasten zich op hun gemak te laten voelen.

Wat zijn de voordelen van jouw baan?
De zelfstandigheid en baas zijn over je eigen agenda bij het inplannen van party's. Persoonlijk, nieuwsgierig Aagje dat ik ben, vind ik het ook een voordeel dat je als consulente zijnde als één van de eersten op de hoogte bent van alle nieuwe producten en ontwikkelingen!

En de nadelen?
De meeste party's zijn op vrijdag- en zaterdagavond. Voor mij geen probleem maar sommige vrienden en familieleden vinden het af en toe toch wel vervelend als ik vanwege mijn werk niet aanwezig kan zijn bij een sociaal gebeuren.

Was je voordat je dit werk ging doen al aardig thuis in de seksspeeltjes of is er toch nog een wereld voor je opengegaan?
Ik was inderdaad al helemaal 'ingeburgerd'. Maar dat is natuurlijk geen vereiste om dit werk te kunnen doen, hoor!

Wat is je leukste, mooiste of grappigste ervaring tot nu toe?
Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Op elke party klinkt altijd flink wat gelach en is er wel iets 'speciaals'. Bijvoorbeeld jullie party (een vriendin van mij was jarig en er werd een Ladies Night georganiseerd - MZ) waar aan het begin van de avond een kussen in brand vloog. Tja, toen was de toon voor een 'hete' avond natuurlijk gezet.
 
Vaak komen er spontaan verhalen of ervaringen naar boven van de gasten zelf, welke voor de nodige hilariteit zorgen. Persoonlijk vind ik het altijd erg leuk als één van de gasten een suggestie of toepassing voor een product heeft, waardoor het ook op een andere manier te gebruiken is. Als voorbeeld schiet mij het idee te binnen om de tongvribator ook eens als vingervibrator te gebruiken.

Wat is je meest bizarre ervaring geweest?
Goh, dat zou ik echt niet weten. Ik heb nog geen vervelende party meegemaakt!

Kom je nog wel eens mensen tegen waarbij jouw werk toch nog een beetje taboe is? Hoe ga je daarmee om?
Ik heb tot nu toe alleen maar leuke reacties gekregen. Nieuwsgierigheid is er natuurlijk wel, men wil graag alles van de hoed en de rand weten! Laatst in een taxi terug na een party had ik een nieuwsgierige chauffeur die er vanuit ging dat ik op vakantie ging, duidend op de grote trolleykoffer die ik bij mij had. Toen ik aangaf dat ik echt niet naar Schiphol hoefde, maar had gewerkt en naar huis ging, schoten zijn wenkbrauwen omhoog en kwamen alle vragen los.

Wie zou je een baan als de jouwe absoluut aanraden?
Dames met interesse voor erotische items, die een flexibele instelling hebben en van kletsen en uitleggen houden!

Wat is het leukste product dat jij op dit moment verkoopt?
Dat is dus de allermoeilijke vraag voor mij... Mijn eerste reactie is dan ook eigenlijk: alles is leuk!! Als ik dan toch iets moet noemen, zou het vanwege de veelzijdigheid de 'You Tarzan Me Jane-set' zijn.  De combinatiemogelijkheden hier zijn eindeloos, veel te veel om hier op te noemen. Als consulente zou ik dus ook zeggen: plan een lady's night en ontdek het zelf!!

Wat is het vreemdste product dat je op dit moment in je koffer hebt zitten?
Voor mij is eigenlijk niets vreemd, maar bijzonder en vernieuwend is denk ik wel de bodyfoam. Tipje van de sluier: het spuit, het knispert en het verkoelt...

Je vertelde tijdens onze homeparty dat onder de consulentes eens per jaar een ontwerpwedstrijd gehouden wordt. Kun je daar iets meer over vertellen?
Een aantal maanden geleden is er door Ladies Night een ontwerpwedstrijd voor de consulentes bedacht. Op onze pakketwissel (waarbij iedere consulente een andere samenstelling van producten voor de party's krijgt - MZ) van 7 maart, zijn er drie ontwerpen middels stemming uitgekozen. Ladies Night gaat van deze ontwerpen na of ze ook daadwerkelijk gefabriceerd kunnen worden. Er moet natuurlijk gekeken worden of het technisch allemaal haalbaar is. Maar wie weet sta ik volgend jaar op de party's unieke speeltjes, bedacht door ervaringsdeskundigen, te verkopen!

Hoe lang hoop je dit werk nog te blijven doen?
Graag nog wel een aantal jaartjes, ik ben voorlopig nog niet 'uitgespeeld'!