Review: Bride Wars

Media door Redactie Ze.nl

Er bestaat geen twijfel over dat Kate Hudson en Anne Hathaway in het chickflick-genre op dit moment twee van de meest populairste actrices zijn. Een film met hen beide, met de veelbelovende titel Bride Wars, roept dan ook hoge verwachtingen op. Helaas worden deze verwachtingen niet waargemaakt. Waardoor dat komt? Aan het verhaal heeft het in ieder geval niet gelegen.

Het verhaal
Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al vanaf hun zesde vriendinnen en sinds ze een keer stiekem een bruiloft in het Plaza Hotel hebben bijgewoond, dromen ze al over hun huwelijk. Ze zijn het er over eens dat het in juni in het Plaza Hotel moet plaatsvinden. Twintig jaar later is Liv een succesvol advocate en Emma een basisschooljuffrouw en hebben ze beiden de ideale man gevonden. Het grote verschil tussen de meiden is hun karakter: waar Liv gewend is om altijd en overal haar zin te krijgen, laat Emma iedere keer weer over zich heen lopen. Als ze beiden door hun vriend ten huwelijk worden gevraagd, zijn de meiden hysterisch van vreugde. Ze boeken de beste huwelijksplanner (Candice Bergen) in New York en maken plannen over hun aankomende huwelijken in juni in het Plaza Hotel. Maar dan wordt er een grote fout gemaakt en blijken de huwelijken van de meiden op dezelfde dag geboekt te zijn... Kunnen hun vriendschap en hun verlovingen dit aan?

En?
Het concept is lekker origineel en biedt ruimte voor veel (slapstick)humor en genante situaties. Zo zien we een zonnedouche die gigantisch misgaat, blauw haar een paar dagen voor het huwelijk, een genant zuipfeestje op film tijdens het moment supreme, een battle in een stripclub... Toch zorgen deze situaties vaak niet voor meer dan een klein glimlachje. Het is het steeds nét niet. De film is sowieso erg voorspelbaar, maar meer verwacht je ook niet in een chickflick, en eigenlijk maakt dat ook helemaal niets uit. Het gaat met name mis bij de actrices: waar zij beiden normaal erg sterk zijn en heerlijk om naar te kijken, acteren ze in deze film zo over-the-top dat je je doodergert aan hen, met name aan Kate Hudson. Ze lijkt opeens zo erg op haar moeder (Goldie Hawn), en doet ook zo overdreven, dat ze je mateloos irriteert. En dat is erg jammer, want de film op zich is leuk, met een paar hele leuke oneliners, zoals: "If I were your wedding, I'd be sleeping with one eye open."

Is de film een aanrader? Wel als je er niet met al te hoge verwachtingen naartoe gaat, want hij is gewoon niet zo leuk als bijvoorbeeld The Devil Wears Prada of How To Lose a Guy in 10 Days. Maar verder? Ach, het verhaal is ontzettend grappig en gniffelen om genante situaties is ook nooit verkeerd!

Bride Wars is vanaf 26 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.