Interview: Seann William Scott!

Media door Anneke

Waar ben je de afgelopen jaren allemaal mee bezig geweest?
"Ik heb de afgelopen jaren in een aantal slechte films gespeeld. Moeilijk om toe te geven, maar het was toch echt zo. Uiteraard wist ik dat niet van tevoren, anders was ik er natuurlijk nooit aan begonnen. The Dukes Of Hazard bijvoorbeeld waarin ik samen met Johnny Knoxville speel; ik vond er echt helemaal niets aan. Gelukkig heb ik nu met Role Models wel een film gemaakt waar ik helemaal achter sta."

Ben je al eens eerder in Amsterdam geweest?
"Ik ben hier al vijf of zes keer geweest, maar dat is alweer een tijdje geleden. En... toen deed ik andere dingen in Amsterdam dan nu, haha. Ik denk dat ik de coffeeshops in jullie hoofdstad blindelings weet te vinden. Ik ben nu in Amsterdam met mijn moeder. Zij is nogal gelovig, dus zal ik dingen die niet al te bijbels zijn zorgvuldig moeten vermijden, haha. Dat wordt een weekend lang musea bezoeken, vrees ik."

Is je moeder dan niet geschrokken van de films die je maakte? American Pie, Road Trip... die zijn nu niet bepaald preuts!
"Van American Pie kon ze de lol wel inzien, maar met de spermabankscène in Road Trip had ze toch wel een beetje moeite. Die ging haar dus net een tikkeltje te ver! Maar dat neem ik haar niet kwalijk, hoor. Ik moet toegeven dat ik zelf ook wel wat moeite had met die scène."

Role Models gaat over het hebben van rolmodellen. Wie was jouw grote voorbeeld?
"Mijn vader. Hij was echt een rolmodel voor me. Ik heb heel veel van hem geleerd en zijn adviezen trouw opgevolgd. Ook mijn broers hebben me veel interessante dingen bijgebracht. Ik ben ze erg dankbaar voor alles wat ze me geleerd hebben."

In de film moet je een rolmodel zijn voor het jongetje Bobb'e. Ben je zelf een goede mentor voor een kind denk je?
"Ja, best wel, al lijkt dat misschien niet zo. Ik heb een neefje van acht en daar kan ik zo goed mee opschieten dat ik zo zijn vader zou kunnen zijn. Als ik op hem moet passen, hebben we het altijd heel gezellig samen. Dan kijken we oude films en hebben heel veel lol. Ja, ik hou best wel van kinderen en zou ook wel een goede vader zijn, denk ik."

Kon je goed opschieten met de jonge Bobb'e?
"Absoluut! Die jongen heeft zóveel humor. Ik lag elke keer in een deuk. Het is een echte komediant met een grote toekomst. Hij zei iedere keer gewoon wat er in hem opkwam. En dan al die scheldwoorden die hij iedere keer zomaar ophoestte. Daar ben ik zelf helemaal niets bij haha."

Wat vond je zelf de leukste scène om te spelen?
"Wat denk je zelf? De scène dat ik seks heb met een leuk meisje in een tent natuurlijk! Tegen zo'n scène zeg ik natuurlijk nooit nee, dat begrijp je wel. En eindelijk mocht ik eens een meisje zoenen. Dat was in mijn vorige films nog niet aan bod gekomen. Dus heb ik er uiteraard volop gebruik van gemaakt, haha."

Role Models is vanaf 12 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.