Astrid Harrewijn - Luchtkussen

Media door Marieke_B

Na haar eerste roman Ja kun je krijgen en de tweede In zeven sloten, is nu alweer het derde boek van schrijfster Astrid Harrewijn verkrijgbaar. Een nieuwe chicklit waar ik graag nieuwsgierig in dook!

Luchtkussen
Lieke van der Steen is 33 jaar en sinds lange tijd weer single. Samen met haar puberende dochter Merel leeft ze haar leven zo goed en kwaad als het gaat. Als dan blijkt dat al haar geld op is door verkeerde beleggingen van haar ex-man, heeft ze niet veel keus: ze moet een baan vinden om te overleven.

Een vriendin wijst haar op het hippe Gooische bedrijf Personal Whatever. Eén van de twee eigenaresses van het bedrijf gaat met zwangerschapsverlof en ze zoeken iemand die als rechterhand van de andere eigenaresse kan fungeren. Lieke grijpt deze kans met beide handen aan. Het lijkt allemaal echter veel rooskleuriger dan het in werkelijkheid is en Lieke komt onverwacht in haar eentje aan het roer te staan. Bovendien hangt het voortbestaan van Personal Whatever aan een zijden draadje als blijkt dat ze diep in de rode cijfers staan. Hoe moet ze dit in godsnaam oplossen?

Verder is daar nog die leuke buurman Bram, waarvan ze maar geen hoogte kan krijgen. En heeft ze zelf nou gevoelens voor hem of is hij gewoon een hele fijne vriend? Als ze dan ook een bezorgd telefoontje krijgt van haar moeders buurvrouw, dat haar moeder toch wel tekenen van dementie vertoont en ze haar misschien maar beter in huis kan nemen, zijn de rapen gaar. Een huishouden van Jan Steen is het gevolg!

Liekes vermogen om altijd alles van de zonnige kant te bekijken wordt nu wel heel erg op de proef gesteld. Hoe krijgt ze weer orde in deze enorme chaos?

En?
Ik heb de andere romans van Astrid Harrewijn nog niet gelezen helaas, dus kan ik deze daar niet mee vergelijken. Wat ik van Luchtkussen vind is echter duidelijk: heerlijk! Het boek leest als een trein, met leuk en hip taalgebruik en een duidelijke verhaallijn. De personages hebben ieder hun eigenaardigheden, wat een grappige toevoeging geeft aan het verhaal.

Dat de nuchtere Lieke in het over-the-top Gooische diepe wordt gegooid, maakt het allemaal heel erg hilarisch. Ze rolt van de ene verbazing in de andere, maar redt zich daar toch op haar eigen manier steeds weer prima uit. Ze blijft met beide benen op de grond en dat maakt Lieke tot een fijn persoon waar je enorm veel sympathie voor krijgt.

Wat vooral nieuwsgierig maakt is Liekes relatie met leuke buurman Bram. Hoe zit het nou tussen hen? Wat voelen ze voor elkaar? Komt het aan het einde allemaal goed? Dit maakt dat je dit boek tussendoor bijna niet weg kunt leggen en je uitkijkt naar het (hopelijk happy) einde.

Luchtkussen
Astrid Harrewijn

EAN: 9021801698
Prijs: 17,50
Uitgeverij: Sijthoff