In the picture: Anne Hathaway

Celebs door Renee

Voor de Oscars zijn vijf prachtige actrices genomineerd voor de beste 'leading role', en één daarvan is Anne Hathaway voor haar rol in 'Rachel Getting Married'. Als jongste van het stel zet Ze.nl haar extra in de aandacht.

Familie Hathaway
De 26-jarige Anne is een echte New Yorkse en werd daar op 12 november 1982 geboren. Haar vader Gerald Hathaway is advocaat en haar moeder Kate McCauley is zelf ook actrice. Anne is vernoemd naar de vrouw van William Shakespeare... Anne Hathaway. Op haar zesde verhuisde de brunette naar New Jersey. Anne heeft een jonger broertje Thomas en een oudere broer Michael. Ze is katholiek opgevoed, maar toen naar buiten kwam dat haar oudste broer homoseksueel was kon ze niet meer achter haar geloof staan, omdat het homofilie niet goedkeurt.

Annes carrière
De carrière van Anne begon op haar zestiende, toen ze in de tv-serie Get Real speelde. Haar echte doorbraak kwam toen ze een rol kreeg in The Princess Diaries in 2001. Tijdens de audities van deze film viel ze van haar stoel... en werd direct aangenomen voor de rol als prinses! Vanaf toen ging het alleen maar bergopwaarts. Er volgde een deel 2 van 'The Diaries' en ze speelde onder andere nog in kaskrakers als Brokeback Mountain, Becoming Jane en Get Smart. Nu heeft ze dus een Oscarnominatie voor haar rol in Rachel Getting Married te pakken!

Werk en uiterlijk
Anne houdt van werken en heeft zich nog niet af laten leiden door alcohol en drugs, zoals vele andere actrices. Dat duidt toch wel op een dame die sterk in haar schoenen staat! Zo zegt ze: "Ik heb het gevoel dat ik nu zoveel kansen krijg, dat wil ik niet verpesten!" Anne is niet extreem slank en ze vindt het ook een grote tijdverspilling om je met je gewicht bezig te houden: "Ik zal eerlijk zijn, ik vind het echt heel erg irritant hoe een beeld wordt geschetst dat inie-minie lichaampjes helemaal hot zijn. Het is ongezond, er zijn maar een handjevol vrouwen op de wereld die er van nature zou uitzien!" Anne at de grootste tijd van haar leven vegetarisch, maar is daar sinds kort van afgestapt.

Liefde
In haar liefdesleven leek het even goed te gaan tot een tijdje terug. Haar ex-verloofde Raffaello Follieri, met wie ze vier jaar een relatie had, ging wegens fraude en het witwassen van geld de bak in. Gelukkig heeft ze inmiddels weer een nieuwe date, acteur Adam Schulman, en haar chocoladebruine labrador Esmeralda die haar gezelschap houden!

Brokeback Mountain
Anne wil alleen naakt of topless in een film gaan als ze vindt dat het iets toevoegt. En dat vond ze bij de film Brokeback Mountain in 2005. Ze speelde samen met wijlen Heath Ledger in deze film. Over zijn overlijden zegt ze: "Ik twijfel vaak of ik over hem moet praten. Hij was op zoveel verschillende manieren een speciale man. Ik denk dat ik meer om hem gaf, dan ik hem werkelijk kende."

Lancôme
Haar schoonheid is door beauty-gigant Lancôme niet onopgemerkt gebleven. In januari 2008 kreeg ze een contract aangeboden en sindsdien is ze het gezicht van het parfum Magnifique!

De nominatie
Naast Anne zijn ook Meryl Streep (Anne's grote voorbeeld!), Kate Winslet, Angelina Jolie en Melissa Leo genomineerd in dezelfde categorie. En dat zijn de minsten niet! Bekend is al dat papa Hathaway haar date wordt en ze hoopt nog wat meer familieleden mee te kunnen nemen. Toen ze hoorde dat ze één van de genomineerden was ging ze uit haar dak: "Het is geweldig om erkend te worden in deze categorie tussen deze ongelofelijk getalenteerde vrouwen. Ik was bij mijn ouders en mijn hond toen we het nieuws te horen kregen en we konden onze vreugde niet op - ook al weet ik niet zeker of mijn hond begreep wat er gebeurde. Dit is een geweldige dag om een actrice te zijn!"

Ben jij benieuwd wie gaat winnen? De Oscaruitreiking is 22 februari te zien op film1!