DVD: Suburban Girl

Media door Chantal

Het plot
Suburban Girl is gebaseerd op enkele korte verhalen uit het boek The Girls' Guide to Hunting and Fishing (Nederlandse versie Vrouw zoekt Man). Het verhaal baarde nogal wat opzien toen bekend werd dat uitgeverij Viking een torenhoog (onbekend) bedrag voor het manuscript betaalde. Waarom? Het manuscript werd gezien als het ultieme voorbeeld van Smart Women's Fiction: de vrouwelijke zoektocht naar de ideale man.

Hier draait het in Suburban Girl uiteindelijk ook om: Brett Eisenberg (Sarah Michelle Gellar) denkt de man van haar leven te hebben gevonden in de veel oudere Archie Knox (Alec Baldwin). In dit geval ging het 'per ongeluk'. Brett is in eerste instantie namelijk vastbesloten om zich omhoog te werken in de New Yorkse uitgeverswereld. Maar tijdens een boekpresentatie ontmoet ze uitgeversgigant Archie en - wat een verrassing - ze zijn op slag tot over hun oren verliefd op elkaar. Archie overspoelt zijn nieuwe liefde met cadeaus, etentjes en zorgt ervoor dat haar carrière in de lift komt. Hij klinkt als de ideale vriend, maar uiteindelijk zorgt het grote leeftijdsverschil toch voor een hoop problemen.

En?
Het leek al een wat vreemde combi: Sarah Michelle Gellar hevig verliefd op Alec Baldwin, die er samen voor moeten zorgen dat de vonken van het beeldscherm afspatten. Na het zien van de film kan je tot geen andere conclusie komen dan dat al die elementen er ook echt niet inzitten.

Hoe vaak ze ook roepen dat ze echt verliefd op elkaar zijn en echt van elkaar houden, is er geen enkele chemistry tussen die twee. Het ziet er oppervlakkig uit, nep en bovenal sáái. Gedurende het eerste half uur is het vooral een opgave je ogen open te houden en überhaupt een verhaal te ontdekken. Pas wanneer Brett's vader komt te overlijden, komt er eindelijk wat spanning in de film. Maar dan is het eigenlijk al te laat...

Suburban Girl
Regie: Marc Klein
EAN: 8715664062050
Prijs: 14,99