Oeps: Samsung stuurt zomaar je privé foto's in het rond

Media door Redactie Ze.nl

Lekker dan, heb je net wat pikante kiekjes naar je lover gestuurd, belanden diezelfde foto's bij je moeder in haar telefoon. Horror! Maar wel een mogelijkheid als je toevallig de Samsung Galaxy S9 of Samsung Galaxy S9 + hebt. Jep, blijkbaar gaat er iets niet helemaal lekker met de telefoon door een technisch mankement. Maar voordat je meteen achterover kukelt van schrik stellen we je alvast gerust: het is gemakkelijk te verhelpen.

Nederland

De vraag is of het ook voorkomt bij Samsung-gebruikers in Nederland, maar dat er wat aan de hand is - dat staat buiten kijf. De foto’s worden verstuurd via Samsungs standaard sms-app Berichten en het vervelende is dat de app niet laat zien dat de foto's worden verstuurd. Daar heb je dus geen idee van. Het probleem kwam aan het licht toen meerdere gebruikers van Reddit hierover rapporteerden.

Oplossing

Voordat je hele lingerieserie bij je vader in z'n inbox belandt, stellen we je gerust: het probleem is vrij eenvoudig op te lossen. Ga naar instellingen en vervolgens naar het onderdeel ‘apps’ en zoek daar de Samsung Berichten-app op. Vervolgens geef je de app geen toegang meer tot de fotobibliotheek. You're welcome!

Lees ook: Video: Beyoncé wordt gered van zwevend podium tijdens concert