Alcohol maakt alles mooier!

Single & daten door Renee

Tenminste... dat zou het geval zijn volgens een recent onderzoek. Canadese onderzoekers kwamen namelijk tot de conclusie dat vrouwen die nuchter zijn, maar toch regelmatig een glaasje drinken, lelijke mannen nog steeds aantrekkelijk vinden. Wat zijn we toch slecht in het verteren van alcohol denk je dan...

Tijdens het onderzoek werden 45 nuchtere vrouwen zonder een alcoholprobleem gevraagd de gezichten van 60 mannen op symmetrie te vergelijken. Een symmetrisch gezicht staat namelijk voor goede genen en een vrouw gaat hier instinctief op af. De uitkomst van dit onderzoek bleek erg verrassend te zijn! Hoe meer alcohol deze vrouwen in de afgelopen zes maanden hadden gedronken, hoe slechter ze waren in het inschatten van de symmetrie. Zelfs de vrouwen die het 'rustig' aandeden met minder dan vijf glazen per dag, scoorden lager dan de vrouwen die geen druppel alcohol dronken.

Betekent dit dat je tenminste een paar maanden compleet nuchter moet zijn, voordat je kunt inschatten of je nieuwe lover wel echt zo aantrekkelijk is?