DVD: The Nightmare Before Christmas

Media door Krista

Deze prachtige animatiefilm is bijzonder, niet alleen door zijn verhaal maar ook de manier waarop hij gemaakt is. Het maken van The Nightmare Before Christmas heeft jaren geduurd en daarom kun je het met recht een indrukwekkend project noemen...

In de donkere dagen voor Kerstmis is Jack Skellington, de Pompoenkoning, niet vrolijk te krijgen. In zijn stad, Halloween Town, is het grootste feest voorbij en bereidt men zich alweer voor op volgend jaar Halloween. Maar Jack is op zoek naar iets nieuws, iets wat niet zo donker en somber is. Bij toeval komt hij in een nieuwe wereld terecht, Christmas Town. Hier ziet hij allemaal lampjes en vrolijke mensen, hij raakt gefascineerd en wil dit ook in zijn stad introduceren. Ondanks dat de lugubere stadsmensen niks snappen van Kerstmis, zet Jack zijn plan door en organiseert op zijn eigen manier Kerstmis. Lappenpop Sally ziet het plan niet zitten en probeert dit duidelijk te maken aan Jack. Ondanks haar pogingen hem te stoppen ziet ze Kerstmis langzaam een nachtmerrie worden voor de mensen van Christmas Town. Zal Jack op tijd inzien waar hij mee bezig is en Kerstmis kunnen redden?

Het verhaal van The Nightmare Before Christmas is niet nieuw, de film komt origineel uit 1993 en is dit jaar digitaal gerestaureerd, geremasterd en opnieuw uitgebracht in de vorm van een speciale (lees prachtige!) collector's edition dvd-box. De dvd bevat onder andere een documentaire over de film, de ongeknipte versie van de korte film Frankenweenie met nieuwe inleiding door Tim Burton, de korte film Vincent en het originele gedicht van Burton voorgedragen door Christopher Lee.

Deze dvd is een cadeautje voor iedereen. De film is briljant gemaakt, het verhaal is luguber, maar prachtig. De muziek, welke genomineerd is voor een Grammy, is meeslepend en past perfect in het verhaal. De film wordt aan elkaar gezongen door de levendige karakters en dit maakt deze film tot een uniek exemplaar. Ik heb met volle teugen genoten van deze film en ben alweer helemaal in de kerstsfeer.

The Nightmare Before Christmas
Regie: Tim Burton
EAN: 8717418177249
Prijs: 14,99