Estelle schittert in de Melkweg

Vrije tijd door Chantal

Niet alleen de dj-tafel, microfoon en Estelle zelf schitterden, het was vooral de onbekende blonde man uit het publiek die de show stal. De 'white James Brown', zoals hij door Estelle werd genoemd, danste de sterren van de hemel.

De zangeres wilde het podium wat voller hebben. Twee achtergrondzangers, een dj, een violist, een keytarist, bas- en gewone gitarist waren blijkbaar niet genoeg, want halverwege het concert werden er een aantal mensen uit het publiek uitgenodigd om 'on stage' te komen en mee te dansen op de remix van 1980/Free. Drie vrouwen en een man. Maar uiteindelijk waren alle ogen gericht op de veertigjarige mannelijke danser. 

Hij mocht slowdancen met Estelle, sliden over het podium en deed het bekende Carlton-dansje (die van de Fresh Prince). Alle oude dansmoves van vroeger en van nu kwamen voorbij in zijn eigen solo-optreden. Het publiek vond het prachtig. Estelle en haar crew in het begin ook, maar daarna leek het even alsof ze er klaar mee was. De aandacht ging totaal niet meer naar haar uit en ze leek even niet te weten wat ze er mee moest. Maar dat gevoel duurde niet lang.

Toen 'James Brown', na drie keer weer opnieuw zijn kwaliteiten te hebben laten zien, uiteindelijk van het podium verdween, was Estelle weer het stralende middelpunt met haar sterke geouwehoer over mannen, seks en gebroken harten. En in combinatie met haar goede live-stem, sterke liveband, bekende nummers als Come Over, American Boy en een goede cover van Coldplay's God Put A Smile Upon Your Face, was dit een perfectie combinatie voor een geweldige avond.

Gelukkig vond Estelle dat zelf ook, want ze heeft ons verzekerd heel snel weer naar Nederland te komen!