CD: Josh Groban - A Collection

Media door Chantal

Is dit heel toevallig iemand van Il Divo die solo is gegaan? Het is misschien een nogal voor de hand liggende vraag, maar wanneer je A Collection voor het eerst hoort, is de vergelijking met de operaband niet heel moeilijk te maken. Maar terwijl de mannen van Il Divo net iets leuker zijn als kerstcadeautje voor je moeder, is Josh Groban juist leuk voor ons.

Hoewel hij nog maar 27 jaar is en pas vijf jaar muziek maakt, heeft de Amerikaan nu al een verzamelalbum, bestaande uit twee cd's (inclusief kerst-cd), uitgebracht. Niet omdat hij al zo veel hits heeft gehad, maar omdat zijn management het tijd vond dat de Canadese en Europese markt ook eens kennis moesten maakten met deze meneer (en dat de kerstdagen voor de deur staan, is waarschijnlijk ook niet heel toevallig). Zo zouden we meteen het beste voor onze kiezen krijgen en goed voorbereid zijn op de nieuwe cd die in 2009 uitkomt. En ik moet zeggen, daar zijn ze heel goed in geslaagd.

Als je tenminste van klassieke operamuziek met een poptintje er tussendoor houdt. Want dan is A Collection echt een top cd. Groban heeft een prachtige stem die heel goed tot zijn recht komt op de twee schijfjes. Kippenvelmomenten zijn zeker gegarandeerd bij liedjes als February Song, You Are Loved (Don't Give Up) en Awake.

Maar eigenlijk zijn alle nummers stuk voor stuk meeslepend. Normaal gesproken hoef je niet persé van het genre te zijn om een cd leuk te vinden, maar als je dit soort muziek verafschuwt, dan zijn de 22 nummers nou niet bepaald een aanrader. En ook vlak voor het uitgaan zou ik 'm niet aanzetten, maar om even helemaal rustig te worden is het een collectie die je zeker in je kast moet hebben staan.

A Collection
Josh Groban
EAN: 0093624981770
Prijs: 14,99