Bespaartips voor singles!

Single & daten door Redactie Ze.nl

Nieuwe mensen ontmoeten, daten, uitgaan en een ondernemend sociaal leven leiden kost geld, veel geld. Hoogste tijd voor wat handige budget tips voor singles ten tijde van de kredietcrisis.

Gratis daten
Een alternatief voor betaalde datingsites zijn de contactsites waar je gratis kunt daten. Hoewel je misschien twijfelt over de betrouwbaarheid van de profielen en het aantal inschrijvingen is het zeker het proberen waard. Je hebt tenslotte maar één goede match nodig en het enige wat je te verliezen hebt is tijd, geen geld. Daarnaast wordt er door de gratis datingsites steeds beter en strenger gecontroleerd op nepprofielen, omdat kwaliteit en betrouwbaarheid gelijk staat aan een goede reputatie en een betere naamsbekendheid.
Tips: Relatieklik - Vlindertjes - Knuz - Datemenow 

Goedkoop eerste afspraakje
Een eerste date hoeft natuurlijk niet plaats te vinden in een restaurant. Veel goedkoper is het om voor een lunch af te spreken of een borreluurtje. Dit is niet alleen voordeliger, maar ook slimmer. Want mocht de date tegenvallen, dan zit je er tenminste niet de hele avond aan vast. Ben je niet zo van het borrelen en eten, spreek dan af voor een stadswandeling, middagje uitwaaien op het strand of een rondje door het park. Ook gezellig en de toegang is gratis.

Budget looks voor vrouwen
Natuurlijk is het leuk om eens lekker te gaan shoppen voordat je naar je afspraakje gaat. Een bezoekje aan de kapper voelt ook altijd goed, maar is wederom duur. Om het binnen de perken te houden fris je je outfit op door één of twee leuke nieuwe accessoires te kopen. Met een nieuwe riem, sjaaltje, tas of ketting heb je een compleet nieuwe look, maar dan voor minder geld. De kappersbeurt sla je gewoon over omdat je zelf aan de slag gaat. Niet te rigoureus met verf en zo (want stel dat het mislukt) maar met een föhn, rollers, speldjes en elastiekjes creëer je met een beetje tijd en goede wil een fantastisch kapsel.

Voordelig singles ontmoeten
Natuurlijk kun je verschijnen op een singlesfeest (entree), lid worden van een activiteitenclub (lidmaatschapsgeld) of gaan speeddaten (eenmalige inschrijving) maar er bestaan ook nog steeds manieren om andere leuke singles te ontmoeten zonder deze financiële verplichtingen aan te gaan. Zo worden er bijvoorbeeld geregeld borrels georganiseerd door singleclubs waar je zonder lidmaatschap aan deel kunt nemen. De enige kosten zijn de drankjes die je zelf bestelt. Daarnaast zijn er singles die kookmiddagen organiseren. Met elkaar koken & eten is niet alleen gezellig, de kosten blijven minimaal omdat iedereen een deel voor zijn/haar rekening neemt. Ook zijn er clubs waar je enkel voor de activiteit betaalt, dus geen lidmaatschapsgeld. Op die manier hou je de kosten goed in de hand en ontmoet je toch leuke nieuwe mensen.
Tips: Mates & Dates - Nieuwemensenlerenkennen - D-Meeten - Ugo4it (borrel) 

Low budget single vakantie
Reizen kost geld. Daar kunnen we niet omheen. Maar ook hier geldt dat je van alles kunt doen om de kosten te drukken als je er echt een paar dagen, of langer tussenuit wilt. Bepaal vooraf nauwkeurig je maximale budget (inclusief hetgeen je ter plaatse op wilt maken) en wijk hier niet vanaf. Blijkt dat je daarmee die reis naar Thailand niet kunt maken? Jammer maar helaas. Of het nog een jaartje uitstellen of bekijken wat je wel voor dat bedrag wel kunt realiseren. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch voordelig met andere singles op reis te gaan. En last but not least, je kunt natuurlijk ook altijd nog een oproep plaatsen op een reisforum voor reisgenoten en gezamenlijk low budget gaan rondreizen.
Enkele voordelige tips zijn: Bradly - Bizztravel -VakantieAnders - Citymates

Budget cadeautips
Met de feestdagen op komst is het natuurlijk erg lastig om niet te veel geld uit te geven en toch je vrienden en familie te verrassen met een leuk en origineel cadeautje. Daarom een paar alternatieven voor je:
* Zoek op marktplaats of speurders naar nieuwe artikelen die jij voor een zacht prijsje kan opkopen.
* Maak een persoonlijke cadeaubon waarin je gelukkige trakteert op een etentje bij jou thuis of biedt aan een weekendje op de kids van je broer of zus te passen.
* Op verschillende websites zoals Gratis.nl kun je allerlei producten aanvragen zonder kosten. Ook zijn er vaak acties en kortingsbonnen verkrijgbaar. Prima inzetbaar als cadeautje.
* Cadeautje voor de jarige nodig? Een fles wijn (aanbieding) en een handgeschreven kaart met daarin een persoonlijk woord wordt beslist gewaardeerd.
* Kerstkaarten verzenden veel te duur met al die kerstzegels. Zoek op internet naar leuke digitale kerstkaarten waarin je een persoonlijke boodschap kwijt kunt en mail deze naar al je vrienden.
* Voor je hele familie cadeautjes onder de kerstboom leggen kan aardig in de papieren lopen. Denk praktisch. Luxe artikelen zijn natuurlijk leuk, maar ook duur. Door iets te kopen waar men echt wat aan heeft scoor je ook hoge ogen en dat kan een stuk voordeliger. Een ijskrabber, lekkere warme sokken, paar leuke koffiemokken, een badjas, originele kerstbal of lekkere bodymilk zijn bij winkels als het Kruitvat of de Action echt niet duur en toch leuk!

Thuis gezellig besparen
Blijf je thuis met de feestdagen en krijg je vrienden of familie op bezoek? Ook dan hoef je niet luxe en duur uit te pakken. Vraag iedereen iets voor je meenemen. De één zorgt voor de drankjes, de ander voor het dessert en jij doet het hoofdgerecht. Wees ook hier creatief. Ga geen overdreven ingewikkeld en duur gerecht maken, maar hou het simpel een eenvoudig. Door boodschappen doen op de dag voor kerst kan je ook flink geld besparen. Veel artikelen zijn dan al afgeprijsd. Het gaat tenslotte om het samenzijn en met een paar kaarsjes op tafel heb je al snel een sfeervol kerstdiner.

Bron: Singlesite.nl