DVD: De Brief voor de Koning

Media door Marieke_B

Het verhaal
De 16-jarige schildknaap Tiuri wordt op de avond dat hij tot ridder wordt geslagen om hulp gevraagd. Hij zet zijn toekomst op het spel wanneer een stervende ridder hem de opdracht geeft een mysterieuze brief voor de koning van Unauwen te bezorgen. Zijn avontuurlijke tocht leidt hem door bossen, bergen en dalen waar het gevaar altijd op de loer ligt. Lukt het hem heelhuids Unauwen te bereiken en de brief, die absoluut niet in verkeerde handen mag vallen, aan de koning te overhandigen? Met de rode en grijze ruiters op zijn hielen is dit beslist geen gemakkelijke taak.

En?
Regisseur Pieter Verhoeff durfde het aan om het boek te verfilmen dat 45 jaar geleden door Tonke Dragt werd geschreven en werd uitgeroepen als beste kinderboek ooit. Het boek is ouderwets en Pieter Verhoeff heeft ervoor gekozen dit ook in de film zo te laten. Hiermee geeft hij de film een bepaalde charme mee, die het geheel zeer ten goede komt. Met uitstekende acteerprestaties van Yannick van de Velde als goed gecaste Tiuri, waan je je in de oude Middeleeuwen en slokt het spannende avontuur van de schildknaap je helemaal op. Soms is de film wel wat traag, maar de oudere bekende acteurs (o.a. Victor Reinier, Daan Schuurmans en Michiel Romeyn) vullen dit mooi op met overtuigend spel. Als verfilming van een oud spannend boek is De Brief voor de Koning goed geslaagd!

Op een Duits kinderfilmfestival werd De Brief voor de Koning onlangs nog uitgeroepen tot Beste Film en hij zal vanaf deze maand dan ook in heel Duitsland te zien zijn. Producent Eyeworks van Reinout Oerlemans maakte ook bekend al bezig te zijn met het vervolg: Geheimen van het Wilde Woud. Deze film zal opnieuw om Tiuri draaien die met zijn vriend Piak op zoek gaat naar de verdwenen ridder Ristridin. Wij zijn erg benieuwd!

Extra's
- Audiocommentaar van Pieter Verhoeff (regisseur) en Gert Brinkers (Production Designer)
- Making of
- Trailers
- Premièreverslagen
- Biosbon spotje
- Bloopers
- Videoclip titelsong Jan Smit - Stilte in de Storm
- Fotogalerij

De Brief voor de Koning
Regie: Pieter Verhoeff
EAN: 8713053011948
Prijs: 16,99