CD: Anastacia - Heavy Rotation

Media door Chantal

Met Heavy Rotation is ze, zoals ze zelf zegt, een nieuwe weg ingeslagen. Dat is haar zeker gelukt, alleen niet helemaal op de manier die ze (waarschijnlijk) bedoeld heeft. Zo hebben cd's over het algemeen een goede opener, een liedje waarvan je denkt: ik wil méérrr!, maar Anastacia had blijkbaar andere gedachtes. Het eerste nummer van Heavy Rotation en tevens eerste single, I Can Feel You, is allesbehalve een trekker en al helemaal geen opwarmer voor de rest van de tracks. Maar goed, gelukkig staan er nog tien andere nummers op de plaat. Niet allemaal even geweldig, maar er zitten zeker een paar uitblinkers bij.

Zoals Never Gonna Love Again bijvoorbeeld, waarbij Anastacia's soulstem fantastisch naar voren komt in haar grote uithalen. Het is een rustig nummer, in tegenstelling tot de overige nummers. De rest zit precies tussen schuifel- en uptempo in en is te plaatsen als SPROCK-muziek (soul, pop en rock). Het enige echte uptempo-liedje dat er op Heavy Rotation staat, is de titeltrack. Die is catchy, dansbaar en heerlijk om mee te blèren. Een nummer dat je niet meteen weer vergeet. Het zijn in feite alle elementen voor een succesvolle eerste single, maar helaas dacht Anastacia (of haar platenlabel) daar anders over.

Anastacia's nieuwe weg is vooral nieuw vanwege de aparte nummerindeling en niet vanwege de vernieuwende nummers. Want dat zijn ze simpelweg niet. Anastacia zonder zonnebril klinkt nog net zo als de Anastacia met zonnebril, maar het grote verschil is dat ze in de tijd van Freak of Nature wel anders en nieuw was. Begrijp me niet verkeerd, Heavy Rotation is best een leuk album met best leuke nummers. Maar juist dat woordje 'best' maakt het geen top cd.

Heavy Rotation
Anastacia

EAN: 0602517880788
Prijs: 17,99