Miami is hot!

Reizen door Renee

Deze tropische locatie in het puntje van de staat Florida in de Verenigde Staten kent het gehele jaar door temperaturen van rond de 25 graden. In de zomer is het daar eigenlijk net te heet... zelfs benauwd! Daarnaast wil je niet midden in 'Hurricane Season' terecht komen. De ideale periode om naar Miami af te reizen is dan ook eind oktober tot eind mei.

Latijns-Amerika
Het leuke aan Miami is dat je echt wel in de Verenigde Staten zit, maar 'gratis' meeproeft van de Latijns-Amerikaanse sferen. Veel inwoners van Miami komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Dus niet alleen door het tropische klimaat, maar ook door de mensen en de vaak gesproken Spaanse taal, weet je af en toe niet helemaal meer waar je bent.  Als je op het uiterste puntje van het eiland Key West in Florida staat, bevind je je nog maar zo'n 150 km van Cuba en ook de Bahamas zijn vrijwel om de hoek. Dus heb je de tijd en het geld, dan zou je deze plekken ook een bezoekje kunnen brengen!
                                 
Rich and famous
De rijken en bekenden voeren in Miami toch wel de boventoon. De enorme villa's en exclusieve hotels zijn alleen al de moeite waard om Miami te bezichtigen. Ook wordt er graag de aandacht getrokken van mensen in hun 'ride'. Hummers, Porsches, Lamborghini's en veel meer vliegen je om de oren! Zien en gezien worden... daar draait het vooral om. Maar laat je hier niet te veel door imponeren. Rug recht, billen naar achter, kin omhoog en er gaan deuren voor je open in de stad van de 'rich and famous'!
Shoppen
Als je in de VS bent, moét je natuurlijk wel de 'malls' bezoeken. Deze gigantische complexen zitten bomvol leuke winkels. Twee bekende in Miami zijn Aventura Mall en Dolphin Mall. In Miami Beach kom je veel leuke shops tegen op Lincoln Road, Collins en Washington Avenue. Wil je net wat exclusiever shoppen, dan zit je goed bij de Ball Harbour Shops.

Eten
Miami barst van de lekkere eetgelegenheden. Door de invloed van Zuid-Amerika vind je er veel Mexicaanse, Argentijnse en Braziliaanse restaurants. Maar daarnaast ook veel Franse, Italiaanse en Japanse tentjes. En natuurlijk ontbreken de typisch Amerikaanse fast-food-ketens ook niet. De leukste eettenten vind je op Lincoln Road en Espagnola Way.

Dagje uit
Een prachtig paleis met een enorme romantische tuin en fontein vind je in de vorm van Vizcaya Palace. Absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ben je op zoek naar meer avontuur, dan is een bezoek aan het Everglades National Park een optie. Per bootje word je hier door een gigantisch moeras vervoerd ten midden van rondzwemmende krokodillen! Op vijf uur rijden van Miami ligt de plaats Orlando, bekend van Disney World. Dat staat natuurlijk altijd garant voor een dagje 'fun'! Je kan makkelijk een auto huren en daar eventueel overnachten. En met die auto in je bezit zou je ook richting de Florida Keys moeten rijden. De 'Keys' is een kleine eilandengroep in de punt van Florida. Op de rit er naartoe zal je over de Seven Mile Bridge rijden. Een erg lange brug dus, met alleen maar prachtig helder blauw water aan beide kanten! Op de 'Keys' zijn de mooiste plekken om te duiken/snorkelen te vinden. En zoals eerder vermeld is het mogelijk naar het uiterste puntje van Florida en tegelijk de VS te gaan!

Avondje uit
Uitgaan kan je in Miami als geen ander. De bekende Ocean Drive puilt uit van de bars en restaurants. Ben je op zoek naar een hippe club om 'celebrities' te spotten, dan zijn Mynt Lounge, Rock Bar, Nikki Beach, Mansion, Prive, Bed, Sky Bar en Set enkele opties. Toen modeontwerper Gianni Versace in Miami voor zijn deur werd doodgeschoten, is 'The Versace House' omgebouwd tot een club. Maar dit is maar een kleine greep uit de collectie bars/clubs. Kijk goed rond en vraag waar de beste feesten zijn en je komt geheid in dat bruisende uitgaansleven terecht!

La Playa
Miami Beach heeft een lange kuststrook. Van '1st-20th street' is het drukste gedeelte. Vanaf de 20ste straat zal je minder toeristen en meer 'locals' vinden. Leuk weetje: tussen '12th-13th street' is een speciaal stukje 'gay beach' aangelegd. Dus verbaas je niet als je daar op het strand ligt en veel mannen in tanga's ziet liggen!


Enkele evenementen t/m mei
Santa's Enchanted Forrest- 6 november t/m 4 januari 2009
Art Basel- 4  t/m 12 december 2008
Boatshow-12 t/m 16 februari 2009
Food and wine festival-19 t/m 22 februari 2009 
Winter Music Conference-24 t/m 28 maart 2009

Eigenlijk bestaan er geen twijfels over... Miami staat garant voor een geweldige vakantie! Martinair vliegt direct naar Miami en Delta Airlines heeft goedkope vluchten met een tussenlanding. Laatste tip: Je kan voor 60 dollar een vlucht boeken naar New York! Binnenlandse vluchten zijn erg goedkoop. Boeken dus!