Interview: Simple Minds!

Media door Anneke

Jim Kerr is de stem van de Simple Minds. Wie herinnert zich niet hun klassiekers Don't You (Forget About Me), Belfast Child en Alive and Kicking? Het zijn liedjes die nog steeds aanspreken en regelmatig terug te horen zijn op de radio. Ook op een festijn als Night of the Proms doen die nummers het goed. Kerr en zijn muziekmaatje Charlie Burchill staan er graag, dat wil de zanger nog wel even bevestigen. "Het is gewoon een perfecte manier om je klassiekers aan een heel groot publiek te brengen. Daar kunnen we schitteren als vanouds en dat is een goed gevoel," aldus de zanger die zich een paar maanden van het jaar met andere zaken dan muziek bezighoudt. Hij is namelijk hotelbaas van Villa Angela op Sicilië.

"Ik kom al twintig jaar op Sicilië. Het zijn vooral de zon en de zee die me daar aantrekken. Daar ben ik zo'n vier maanden per jaar te vinden. Ik zie mezelf niet als baas, wel als eigenaar van Villa Angela. Mijn personeel zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt. Zelf ben ik alleen op de achtergrond bezig. Het is echt heerlijk om zo een paar maanden van het jaar verzekerd te zijn van zon." Maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden! "Zonder muziek zou ik nooit kunnen. Het zit in mijn bloed hè? Dertig jaar zit ik alweer in de popmuziek en het verveelt me nooit. Dat komt omdat we nog steeds bezig zijn met nieuwe muziek en niet alleen teren op oud succes. Belangrijk is ook dat Charlie en ik elkaar al bijna een heel leven kennen. Twintig waren we toen we samen als rugzaktoeristen door Europa trokken. Later zijn we samen muziek gaan maken en dat doen we nu nog steeds."

De 'drive' zit er dus nog steeds in bij de mannen van Simple Minds. Een paar jaar geleden maakten zij nog het goed ontvangen album Black & White en nu wordt er weer keihard gewerkt aan een nieuw schijfje. "Ik ben in Italië al begonnen met schrijven van nieuwe songs. Volgend jaar krijgen jullie vast meer nieuws omtrent het aankomende album. Maar eerst verheugen we ons op de aankomende Proms-concerten in Ahoy en Gelredome. Daar gaan we zeker weer knallen als vanouds!"

Op 14 november strijkt Night Of the Proms neer in het Gelredome en op 15 t/m 22 november vormt de Ahoy het middelpunt van de shows. Sterren die hun opwachting maken zijn naast Simple Minds ook Sinead O'Connor, Live en Midge Ure.