Interview: Judith Osborn!

Media door Anneke

Wat is de doelgroep van jouw kleding?
"Die is heel breed denk ik. Van meisjes van 14-15 jaar tot oude 'meisjes'. Zelf was ik 37 jaar toen ik met het bedrukken van t-shirts begon. Ik was zelfs verbaasd dat mijn kleding aansloeg bij meisjes van 15 tot 25 jaar. Nu maak ik kleding voor een brede doelgroep, die ik zelf ook graag aantrek. Ik ben nu 40, nou en? Ik voel me nog lekker jong van binnen hoor."

Waardoor onderscheid jij je met je ontwerpen?
"Met mijn T-shirts en de originele opschriften daarop. 'I'm the best, fuck the rest', 'Hot to be or not to be', 'We don't need any more heroes' en 'Thank God I'm Hot' zijn er een paar. In mijn nieuwe Cool Cat-collectie hebben hooded shirts en sweats hun rentree gemaakt. En natuurlijk heel veel T-shirts waar je ook nog eens gratis buttons bij krijgt en een euro-rappers delight-ketting. De dollar is tegenwoordig toch niets meer waard!"

Waar raak je door geïnspireerd in je werk?
"Muziek, kunst, het uitgaansleven. Daar haal ik allemaal inspiratie uit. Eigenlijk ben ik dag en nacht met mijn werk bezig, ik heb weinig rust in mijn lijf. Ieder moment van de dag krijg ik wel een nieuw idee. Als die inspiratie dan komt dan wil ik er ook meteen mee aan de slag."

Wat is het leukste aan je beroep?
"De creativiteit die er altijd is. Ook als je een fase in je leven hebt van minder leuke dingen, dan helpt die creativiteit. Ik kan er mezelf helemaal in verliezen. Iedere dag sta ik blij en positief op en een ochtendhumeur ken ik niet. Dat is toch een prachtig leven zo? En dan is er natuurlijk nu ook een nieuwe liefde in mijn leven..."

Ja, vertel eens wat over je nieuwe liefde!
"Mediaman Bert van der Veer en ik zijn nog niet zo lang bij elkaar. Sinds 8 oktober hebben we officieel verkering! Weet je waar we elkaar ontmoet hebben? Bij een modeshow van Paul Schulten in het Amsterdamse Okura-hotel. We liepen toevallig allebei door dezelfde draaideur. Daarna volgde een gesprek over draaideuretiquetten en dat vond ik wel grappig. We vonden elkaar al lang leuk, maar verder was het nooit gekomen. Nu zijn we een stel en noem ik hem liefkozend de 'draaideurcrimineel', haha."

Wat is volgens jou het leukste aan Bert?
"Hij is behalve een leuke, intelligente man ook gewoon heel erg grappig. Als ik aan hem denk dan moet ik altijd lachen. Humor vind ik erg belangrijk in een relatie. Als er niets meer te lachen valt, wat heb je dan samen? Bert is ook heel erg creatief, net als ik. We hebben veel overeenkomsten. Normaal heb ik geen geduld voor een avondje tv, maar met Bert zit ik gewoon een hele avond lang achter de buis en dan leveren we commentaar op alle programma's die we zien. We liggen dan echt in een deuk om elkaar."

Is hij ook een beetje romantisch?
"Oh ja, zeker weten! Hij weet dat ik veel van de muziek van Roxy Music houd, vooral die oude platen van die band vind ik geweldig. Bert weet dat, dus maakt hij me op een dag wakker met van die heerlijke oude Roxy Music-muziek en een koffie op bed. Vind je dat nou niet lief?"

Wat kunnen we in de toekomst nog van je verwachten?
"Er komt eerst nog een derde Cool Cat-collectie met nog veel meer prints. Ook wil ik de catwalk weer op met mijn collecties. Daarnaast wil ik binnenkort nog een tassenlijn uitbrengen. Ik hoop ook in andere Europese landen door te breken, evenals in Amerika en in Japan. Volgens mij kan mijn kleding daar heel goed aanslaan. We zien wel. Ik heb in ieder geval een heel goed gevoel over de toekomst."