DVD: Made of Honour

Media door Marieke_B

Het verhaal
Tom (Patrick Dempsey) heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een goede baan, ziet er heerlijk uit, kan vrouwen krijgen zoveel hij wil en heeft ook al tien jaar een allerbeste vriendin op wie hij altijd kan terugvallen. Deze meid Hannah (Michelle Monaghan) heeft altijd al stiekem meer gevoelens voor hem gehad, maar deze altijd verborgen gehouden om hun dierbare vriendschap niet om zeep te helpen.

Als Hannah voor haar werk een paar weken naar Schotland moet, wordt Tom overvallen door gevoelens die hij nog niet eerder kende. Hij mist Hannah vreselijk en kan niet langer ontkennen dat zij de ware is voor hem. Nogal een schok voor iemand die nooit iets van relaties moest hebben en op vrouwengebied niet verder kwam dan losse contacten af en aan... Tom is vastbesloten Hannah nooit meer te laten gaan en wil haar ten huwelijk vragen zodra ze weer voet op Amerikaanse bodem zet. Helaas voor Tom gooit een vreemde Schot roet in het eten; Hannah heeft de beste man meegenomen als souvenir! Niet alleen blijkt deze Colin (Kevin McKidd) haar nieuwe vriend te zijn, ze hebben zelfs ook al trouwplannen!

Het stel wil snel in het huwelijksbootje stappen en tot overmaat van ramp wordt Tom, als Hannah's beste vriend, ook nog eens gevraagd als 'bruidsmeisje'. In het begin ziet hij dit totaal niet zitten, maar daarna beseft hij met hulp van zijn basketbalvrienden dat het ook een erg mooie kans is om dichtbij Hannah te zijn, Colin zwart te maken en haar te overtuigen dat ze een grote fout begaat. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

En?
Helaas, een film met Patrick Dempsey is bij mij gewoon niet af te kraken. Natuurlijk doet Made of Honour sterk denken aan My Best Friend's Wedding met Julia Roberts, maar hij blijft gewoon fijn voor fans van het genre. En voor fans van McDreamy...

Er is absoluut een leuke chemie waarneembaar tussen Patrick en Michelle, wat goed is voor de film die een wat magertjes verhaal heeft. De ontwikkeling die Patricks personage doormaakt, van klootzak tot gevoelige jongen, is leuk om te zien - is het niet dat ook elke man gewoon op zoek is naar ware liefde?

Als kijker leef je met Hannah mee: je hoopt zo dat ze niet halsoverkop in het huwelijk treedt met de ietwat vreemde Schot, maar gewoon inziet hoe leuk Tom wel niet is (hoe moeilijk is dat, wij zien het wel hoor!). Made of Honour is een heerlijke film om samen met goede vriendinnen te kijken. Fijne avond gegarandeerd!

Extra's
- Audiocommentaar van regisseur Paul Weiland
- Documentaire: "Three Weddings And a Skyline"
- Making of Made of Honour
- Verwijderde scènes
- Trailers

Made of Honour
Regie: Paul Weiland
EAN: 8712609672169
Prijs: 17,99