Heftig: nieuwe video van optreden bij Amsterdamsch Studenten Corps opgedoken

Media door Elsemieke

Iedereen heeft het erover: de vrouwonvriendelijke praktijken bij het Amsterdamse studentencorps A.S.C./A.V.S.V. Inmiddels zijn er nieuwe videobeelden opgedoken van het lustrumfeest, waarop te zien is dat mannen op het ritme van muziek met hun gezicht tegen of tussen de billen van halfnaakte vrouwen stoten.

Ten overstaan van honderden mensen in het publiek is de video opgenomen. De nieuwe video komt na een andere video die zondagavond is opgenomen tijdens een diner van het 34e lustrum van het corps. Daarin was te horen hoe een man een zaal vol mannelijke leden toesprak. Hij zei hierin dat vrouwen “niks en niks meer zijn dan een hoer” en ook kwamen de woorden "vrouwen als sperma emmers" naar boven. Ook werd aangekondigd ‘de nekken van vrouwen te zullen breken om hun lul erin te steken’. In de nieuwe video zijn de vrouwen gekleed in gescheurde panty en string en dragen ze geen bovenkleding. De video zie je hier

Aangifte doen

Rector Heleen Vos vertelde aan het Parool dat het gaat om een ingehuurde act. “We zijn nog bezig met onderzoeken hoe dit precies geprogrammeerd kon worden." Diezelfde zondagavond zouden drie andere mannen vrouwonterende speeches hebben gegeven. Deze leden hebben hun functie bij het Amsterdamse corps dinsdag neergelegd. De vereniging meldde onderzoek te gaan doen naar de gebeurtenissen bij het diner en te bekijken of er aangifte gedaan moet worden.