Professor Layton voor Nintendo DS

Media door Redactie Ze.nl

Professor Layton is samen met zijn jonge assistent Luke uitgenodigd door Lady Dahlia. Haar man is onlangs overleden en heeft in zijn testament bepaald dat degene die het mysterie van de Gouden Appel oplost het gehele fortuin van de baron erft. Professor Layton en Luke gaan op onderzoek uit en moeten veel mysteries oplossen voordat ze het grote mysterie van de Gouden Appel kunnen oplossen.

In dit spel hoef je geen paddenstoelen naar vijanden te gooien, je neemt geen zwaard in de handen en je slaat ook niemand met je blote handen neer. Het enige wat je gebruikt zijn je hersenen. In eerste instantie is er ook geen duidelijke vijand, maar kom je in de loop van je zoektocht door het dorp verschillende vreemde figuren tegen en ontvouwen zich steeds meer mysteriën voor je neus. De bewoners van het dorp willen je best graag helpen, maar voor niets gaat de zon op en daarnaast zijn ze ontzettend fan van raadsels en puzzels; voordat je informatie krijgt, zul je toch eerst weer een puzzel moeten oplossen.

Er zitten meer dan 120 puzzels in het spel en er wordt bijgehouden hoeveel en welke puzzels je al hebt opgelost. De puzzels hebben verschillende moeilijkheidsgraden en je hebt een oneindig aantal mogelijkheden om de puzzels op te lossen. De puzzels variëren van taalpuzzels tot rekenpuzzels tot raadsels die veel moeilijker lijken dan ze zijn. In het dorp zijn muntjes verstopt en met die muntjes kun je hints kopen om het oplossen van de puzzel gemakkelijker te maken.

Professor Layton and the Curious Village is een zogenaamd point-and-click-game. Het hele spel bedien je met je stylus, de knoppen heb je in principe niet nodig. Alles op het touchscreen is ook echt aan te klikken waardoor je soms op de vreemdste plekken muntjes en puzzels vindt.  De graphics zijn naar mijn mening ontzettend leuk, ze doen me denken aan ouderwetse Engelse tekenfilms.

Professor Layton and the Curious Village is een leuke puzzelgame, die je hersenen goed aan het werk zet, maar zonder je hersenleeftijd of -gewicht te geven. Het is bovenal een verslavend spel, want je wilt gewoon weten hoe het mysterie van de Gouden Appel in elkaar zit (ik vind persoonlijk de uiteindelijke uitkomst vergezocht en tegenvallen, maar dat terzijde). Nadat je het spel hebt uitgespeeld, unlock je weer nieuwe puzzels die je nog kunt oplossen en daarnaast kun je elke week een spel downloaden via de website van het spel.

Professor Layton and the Curious Village
Nintendo DS
EAN: 0045496467968
Prijs: 44,99