Paige Toon - Nieuw sms-bericht

Media door Marieke_B

Dit overkomt Lucy in het boek Nieuw sms-bericht. Voor de bruiloft van twee van haar beste vrienden vliegt ze van Engeland naar Australië. Vlak voor ze opstijgt, ziet Lucy een sms-bericht die in eerste instantie afkomstig lijkt te zijn van haar vriend James met wie ze samenwoont. De tekst zegt echter iets anders: 'Heb HET gedaan met jouw vriendje! )-;  4 X !!! mooie lakens trouwens XXXX'.

De 11 uur durende vlucht is vervolgens hels, zoals je zult begrijpen, en duurt voor haar gevoel eeuwen. Ze blijft maar aan het smsje denken en beelden van James met een andere vrouw schieten pijnlijk door haar hoofd. Tijdens een tussenstop in Singapore kan ze eindelijk bellen en ze confronteert James ermee. Die beweert dat het een flauwe grap is van zijn collega's en zegt dat Lucy zich er niet zo druk om moet maken. Ze is er echter toch niet gerust op.

In Sydney aangekomen is Lucy blij haar oude vrienden weer te zien. Ze voelt zich onmiddellijk weer thuis; Lucy komt namelijk van oorsprong uit Australië en is flink wat jaren geleden met haar moeder naar Engeland verhuisd. Aan de andere kant van de wereld komt ze tot rust, daar kan ze nadenken over haar leven en over haar relatie met James. Het feit dat ze de sexy surfer Nathan tegenkomt, maakt het er allemaal niet makkelijker op. Nathan blijkt namelijk ook nog lief, geïnteresseerd en attent te zijn. HELP!

Helaas duurt de vakantie maar twee weken en moet Lucy echt terug. Eenmaal weer in Londen twijfelt ze aan haar hele bestaan en zit ze gevangen in een tweestrijd: haar verstand volgen, bij James blijven, twijfelen aan zijn oprechtheid en haar eigen toekomst, zich altijd afvragen hoe het met Nathan zou zijn geweest... of doen wat haar hart haar ingeeft: kiezen voor Nathan, haar 4-jarige serieuze relatie overboord gooien, haar super leuke goede baan opzeggen en naar de andere kant van de wereld vertrekken, terug naar haar roots.

Paige Toon brengt de tweestrijd en de bijbehorende dubbele gevoelens goed over op haar lezers. Je blijft maar lezen uit nieuwsgierigheid: wat zal Lucy beslissen? Je gooit een mooie vaste relatie met een nette degelijke jongen toch niet zomaar overboord? Door de beschrijving van Nathan begrijp je echter waarom Lucy dit overweegt: hij klinkt geweldig! En dat smsje blijft natuurlijk ook maar door je hoofd spoken... is James echt te vertrouwen?

Nieuw sms-bericht is een heerlijk boek, je leest 'm in één ruk uit. Een zoveelste chicklit ja, maar wel een hele fijne. Als je van het genre houdt, mag deze zeker niet in je kast ontbreken!

Nieuw sms-bericht
Paige Toon
ISBN: 9044322176
Prijs: 16,90
Uitgeverij: The House of Books