Lifestyle / Media
Media

Misplaatste 'grap' over verkrachting viraal

Een grapje maken op Twitter, dat gaat meestal wel goed. Tenminste, als je het binnen de perken weet te houden. Dit ging mis bij een misplaatste opmerking over verkrachting. Hier is nu een hoop commotie om…

Deze opmerking, van een twitteraar genaamd @holyhoe, heeft voor veel opschudding gezorgd. Als je het profiel bekijkt, zie je al direct dat deze twitteraar niet vies is van seks en alles wat ermee te maken heeft. Of het meisje op de foto ook echt het account beheert, is niet duidelijk. Zo tweet hij of zij bijvoorbeeld: 'Im bored, I want someone who treats me like a whore and cums hard inside me' en 'I can't sleep without a dildo inside my vagina.' Hmmm, misschien hebben we hier te maken met een lichtelijke seksverslaafde? Een hitsige puberjongen? In ieder geval, onderstaande tweet ging volgens velen veel te ver.


De veelbesproken tweet van Diana, a.k.a @holyhoe
 
Vrij vertaald betekent deze tweet: 'Waarom zijn meisjes zo bang om verkracht te worden? Je moet juist trots zijn als een kerel levenslang straf riskeert, om met jou seks te hebben.' Uiteraard zijn de reacties niet echt lovend en vinden veel mensen de opmerking erg laag.

Duizenden retweets
Want wat juist voor commotie zorgt, is het feit dat er duizenden retweets zijn, waarvan er maar in de helft van de gevallen kritiek wordt geleverd. Er wordt dus al snel gedacht dat de andere helft het wel grappig vindt en dat wordt niet getolereerd.
 

Er is daarom een Tumblr-blog aangemaakt, genaamd Fucking Rape Culture. Op deze pagina worden alle mensen die de 'grap' van Diana gedeeld hebben gepubliceerd. Om in te haken op de opmerking over verkrachting, staat er onderaan de blog: "Bovenstaande mensen vinden het niet erg als je ze wilt slaan. Het is immers toch vleiend als iemand een gevangenisstraf voor jou riskeert?"

De les die wij hiervan misschien kunnen leren? Als je denkt dat een opmerking beledigend is of te ver gaat, dan is dat meestal ook zo...

Wat vind jij? Gaat dit veel te ver of is er commotie om niks?
Bron: 1, 2