CD: Glennis Grace - Glennis

Media door Joelle

Glennis begon al op 6-jarige leeftijd met zingen, maar verwierf echte bekendheid toen ze in 1994 de Soundmixshow won als Whitney Houston. Ze had een hit met You are always on my mind, een cover van Elvis Presley, en kwam al snel met haar eerste album, maar de grote doorbraak bleef uit. Het tweede album, Secrets of my Soul, was geen succes. De samenwerking met de platenmaatschappij werd stopgezet en Glennis leek te eindigen als een eendagsvlieg. Totdat Glennis in 2005 het nationale Songfestival won met My impossible dream. Hoewel Nederland de Europese finale niet haalde, had Glennis haar doel bereikt: de grote media-aandacht had haar weer op de kaart gezet binnen de Nederlandse muziekindustrie.

Het was toen dat Glennis' platenmaatschappij met het idee kwam om een Nederlandstalig album op te nemen. In eerste instantie zag ze niets in zo'n avontuur, maar de positieve reacties om haar heen deden haar mening veranderen. De belofte dat ze alle vrijheid zou krijgen om haar eigen nummers te schrijven gaf de doorslag. Negen van de dertien nummers zijn geheel van eigen hand.

Glennis wilde een plaat maken waarmee iedereen zich kon identificeren en dat is met deze nummers zeker gelukt. Up-tempo nummers als Dansen met het leven worden afgewisseld met breekbare ballads. De beat doet prettig Amerikaans aan en de nummers zijn precies zoals we van Glennis gewend zijn: vooral vrolijk en energiek, met herkenbare teksten. Soms missen de songs nog wat diepgang, maar haar geweldige stem laat je dat al snel vergeten. Zeker een veelbelovend begin voor Glennis' carrière als songwriter.

Glennis
Glennis Grace

EAN: 8714221044171
Prijs: 19,99 euro