Hoe leer ik lopen op hoge hakken?!

Mode & trends door Jet

Dus daarom besloot ik online te zoeken naar goede tips. Et Voilà, het resultaat. Ik ga de uitdaging aan, doen jullie met me mee?

- Tijdshoeveelheid: 60 dagen 
Moeilijkheidsgraad: uitdagend

Benodigdheden
- Hoge hakken
- Geduld 
- Grote spiegel

Stappen

1. Kies de juiste schoenen
Om te kunnen lopen op hakken is het ten eerste belangrijk dat je de juiste schoenen kiest en wanneer zijn schoenen nou juist? Ze moeten niet te groot en niet te klein zijn, maar precies jouw maat. Koop schoenen daarom niet op de gok, maar pas ze eerst uitgebreid en vraag om hulp. Daarnaast moet je schoenen kopen die goede steun bieden, bijvoorbeeld door een extra bandje. Je kunt het jezelf ook gemakkelijker maken door een brede hak te nemen. Dit loopt veel gemakkelijk dan een naaldhak.

2. Oefen jezelf in het staan
Voordat je gelijk de straat op gaat , is het handig om eerst te oefenen met staan, want doordat je als het ware op je tenen staat, ben je minder in evenwicht. Om goed op hakken te kunnen lopen, moet je je balans weer opnieuw zien te vinden. Dus ga af en toe (zonder schoenen) op je tenen staan en loop wat rond. Je zult er vanzelf aan wennen.

3. Neem de juiste houding aan
Een goede houding is voor het lopen op hoge hakken essentieel: schouders naar achteren en borst naar voren geven je een evenwichtige houding, waardoor het staan én lopen op hakken ineens een stuk eenvoudiger wordt.

4. Draai je heupen
Het lopen op hoge hakken vereist een andere techniek dan het lopen op platte schoenen. Normaal beweeg je uit je benen, maar nu vanuit je heupen! 

5. Zet je eerste stapjes
Als je de juiste houding onder de knie hebt, is het tijd om je eerste stapjes te zetten. Doe dit het liefst op een harde, niet-gladde vloer, zodat je niet uitglijdt. Het is belangrijk dat je bij elke stap je benen recht en dicht bij elkaar houdt en begin met langzame stappen. In het begin het je vast het idee dat het er niet uitziet, maar no worries, het wordt snel beter!

6. Stop met wiebelen
Oefen niet alleen in het lopen, maar ook in het stilstaan. Zet je een paar stappen, stop en draai om. Probeer niet te wiebelen! Zolang je wiebelt, heb je de juiste balans nog niet gevonden en loop je het risico om door je enkel te gaan. Oefen daarom net zo lang totdat je niet meer wiebelt.

7. Verken nieuwe ondergronden
Als je het lopen en het stilstaan zonder wiebelen onder de knie hebt, kun je gaan oefenen op andere ondergronden. Oefen op vloerbedekking of bijvoorbeeld in de tuin. Begin bij iedere nieuwe ondergrond weer voorzichtig opnieuw.

8. Oefen vaak en veel
Oefening baart kunst: probeer iedere avond minimaal een half uur op je hoge hakken te lopen. Als je je hoge hakken elke dag draagt, past je voetbed zich daaraan aan en voelt het op gegeven moment alsof je nooit anders gedaan hebt.

9. Verzorg je voeten
Lopen op hoge hakken is best pittig voor je lieve voetjes, verzorg ze daarom goed! Trakteer ze regelmatig op een voetenbad en smeer ze daarna lekker in met een verkoelende crème. Ook kun je de pijn verlichten door gelkussentjes in je schoen te plaatsen. Dit verlicht de druk op de bal van je voet.

10. Breng je kennis in de praktijk
Nu is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken. Je kunt (als het goed is) zonder problemen de straat op gaan. Al valt het de eerste keer een beetje tegen, houd vol, na voldoende training kunnen hoge hakken zelfs comfortabel aan gaan voelen.

Succes!

Bron: Hoedoe.nl