Wie naar de sterren grijpt

Media door Marieke_B

Tully heeft een zware jeugd. Afwisselend groeit ze op bij haar oma en moeder, omdat de laatste verslaafd is aan drank en drugs. Tully houdt van glamour en is een ongelooflijke druktemaker. Als ze met haar moeder verhuist naar een nieuwe buurt, ontmoet ze daar haar overbuurmeisje Kate, die qua karakter en uiterlijk precies het tegenovergestelde is. Kate komt uit een warm gezin. Ze is serieus en droomt van de liefde van haar leven om zich daarmee te settelen. Toch raken de twee meisjes goed bevriend. Zo goed dat ze beloven er altijd voor elkaar te zijn - no matter what.

Tully sluit zich, mede door haar moeizame jeugd, af voor de liefde en stort zich volledig op haar carrière als journaliste. Ze is vastbesloten door te breken als verslaggeefster en heel rijk en beroemd te worden. Met veel doorzettingsvermogen en hard werken, komt deze droom ook uit. Kate heeft inmiddels de liefde gevonden en gekozen voor een huwelijk met John en het moederschap. Een heel ander leven, dat niet bepaald over rozen gaat. Gelukkig is daar de hechte vriendschap tussen de twee jonge vrouwen, die inmiddels al dertig jaar standhoudt. Samen kunnen ze alles aan.

Op een gegeven moment zorgen de grote verschillen tussen de vrouwen toch voor een bittere ruzie en verliezen ze elkaar voor een lange tijd uit het oog. Beiden voelen zich echter leeg zonder de ander, maar niemand neemt de eerste stap. Tot het uiteindelijk Tully is die een dringende oproep krijgt...

Dit boek Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah is er een dat je absoluut gelezen moet hebben. De schrijfster is een meester in het weergeven van echte vriendschap en creëert bij de lezer een hechte verbondenheid met de personages. Je wilt weten hoe het de dames vergaat, welke keuzes zij maken in het leven en wat de gevolgen daarvan zijn. Je hoopt dat het goed met ze gaat, dat ze krijgen wat ze willen. Daardoor is het haast onmogelijk dit boek weg te leggen voor je het uit hebt.

Heb je nog een boekenbon over? Of moet je nog een boek kopen voor je vakantie? Kies dan voor Wie naar de sterren grijpt! Dit verhaal gaat veel dieper dan een chicklit en laat je nadenken over je eigen vriendschappen: voor wie ga jij door het vuur? Goede vriendschappen moet je koesteren - een les die dit boek maar weer eens zeer duidelijk maakt.

Wie naar de sterren grijpt
Kristin Hannah

ISBN: 9044321196
Prijs: 17,50
Uitgeverij: The House of Books