Loveland Festival 2008

Vrije tijd door Jet

2 augustus, 2008 - De weersverwachtingen zijn slecht, onze verwachtingen zijn goed...

Zaterdagmiddag 2 augustus staan mijn vriendinnetje Rianne en ik klaar bij Club Opium in Amsterdam om (na een erg lange rij) met een shuttlebootje naar Loveland Festival te varen. Het festivalterrein, dat direct aan de Sloterplas ligt, ziet er super leuk uit vanaf het water! Ondanks de andere feesten die ook vandaag plaatsvinden (Gay Pride, Welcome To The Future) is het al aardig druk...

Er zijn zes verschillende podia op het terrein te vinden, dus voor ieder wat wils. Zo is er de Fire! Stage waar onder anderen Felix Da Housecat en Sébastien Léger (erg goed!) de menigte aan het dansen krijgen. In de Rise Arena kunnen electrolovers en technoliefhebbers hun hart ophalen en funky house music is te vinden bij de T Dansant Stage mét zwembad inclusief schoonzwemsters en eindeloos veel opblaasbeesten. Bij de Beach Stage draaien niet alleen dj's, ook live-acts als Leaf, Kraak & Smaak en Pete Philly treden op. In de Warehouse Arena nemen onder anderen pioniers Joey Negro en Francois K. plaats achter the wheels of steel en dat maakt stilstaan erg moeilijk. In de Dutch House Arena is de Nederlandse house dj top aanwezig om ons te plezieren met heerlijke sounds. Vergeleken met vorig jaar is het festivalterrein iets uitgebreid met de komst van de Warehouse Arena en ook het Beach Stage is nog groter en leuker geworden. Aangezien het terrein van Loveland redelijk klein is, liggen de podia allemaal redelijk dicht bij elkaar. Dus dat betekent dat je niet (zoals op Mysteryland of Dance Valley) uren hoeft te banjeren om bij een ander area te komen.

Het publiek dat op Loveland rondloopt is zeer divers. Je komt hier werkelijk alles tegen: kakkers, alto's, ordi's... De sfeer is erg ontspannen en iedereen maakt een gezellig praatje met elkaar. Agressiviteit is op dit festival ver te zoeken. Zoals de naam al zegt: er is een hoog LOVE-gehalte...

Je hoeft niet eens alleen voor de muziek te komen, er zijn genoeg andere leuke dingen te doen. Je kunt lekker aan het water zitten of op het grasveld onder de bomen liggen, nog nooit hebben we op een festival zo goed kunnen chillen. Op elk vrij plekje is wel een fatboy of strandstoel te vinden om even heerlijk uit te rusten van het dansen. Een ijsje halen doe je bij de Peace, Love & Icecream-caravan van Ben & Jerry's. Ook kun je een bezoekje brengen aan één van Relaxing Islands. Hier kun je gezonde smoothies drinken, je laten masseren of lekker creatief aan de slag gaan met bloemen en andere frutsels. Er is zelfs een handlezer aanwezig. De eating court ligt achteraan op het terrein, dus als je van area naar area loopt, struikel je niet over lege patatbakjes en halve hamburgers. Op je beurt bij de wc hoef je nooit langer dan een paar minuten te wachten. Kortom: goed geregeld!

Na een aantal uren heerlijk gedanst te hebben, begint het te regenen... Eerst een paar druppels, dan steeds harder en harder. Een festival met regen? Niet aan ons besteed! Een uurtje of twee houden we het nog vol, schuilend  in één van de overvolle overdekte tenten, maar dan zijn we er klaar mee. We hebben het koud, onze schoenen zijn modderig en de sfeer is duidelijk minder geworden. Trouwens wel erg netjes dat de organisatie gratis poncho's uitdeelt!

Naar onze mening is Loveland Festival hét festival der festivals! De vrolijke en gezellige sfeer, de steengoede line-up en het kleine en intieme karakter maken dit festival tot een waar feest. We hopen dat het de komende jaren zo klein en intiem blijft. Want dat maakt Loveland Festival juist zo vernieuwend en uniek en oja: een zonnetje erbij zou het volgend jaar helemaal compleet maken!

Tekst & foto's: (c) Rianne Schouten & Jet Wieske