Claire Cook - Geen paniek

Media door Redactie Ze.nl

Ginger leeft op haar middelbare leeftijd nog steeds bij, in wezen boven, haar ouders. Haar zus die bijna vijftig wordt, kan ze af en toe wel wurgen, een echte baan heeft ze niet en haar glasblazende vriendje Noah is onberekenbaar. Ginger weet dat er iets in haar leven moet gebeuren, maar net als ze er nog niet aan toe is, neemt haar moeder de beslissing om het huis te verkopen. Zonder baan en woning lijkt de toekomst echt hopeloos. Dan verschijnt er een filmploeg in de stad die weer wat leven in de brouwerij brengt.

Geen paniek heeft een luchtige schrijfstijl en vertelt, ondanks het nogal uitzichtloze leven van Ginger, hilarische situaties. Met een ietwat hippie-achtige moeder en een tikkeltje verwarde vader heeft ze het zwaar te verduren. Als je niet zou hebben gelezen dat Ginger 41 is, zou je door de situaties waarin ze verstrikt raakt denken dat ze een puber is. 'Mijn moeder droeg een joggingbroek en een Kama Sutra T-shirt met, in kleine letters, zo veel standjes, zo weinig tijd erop. Ik bloosde. Geen wonder dat mijn vader de laatste tijd niet helemaal zichzelf was.'

Geen paniek gaat over ouder-kind relaties, zusterliefde en het toewerken naar een prettig zelfbeeld. Dit gepaard met onvermijdelijke frustraties, tekortkomingen en blunders maakt het verhaal amusant en begrijpelijk tegelijkertijd.

Geen paniek
Claire Cook

ISBN: 9044321188
Prijs: 16,90 euro
Uitgeverij: The House of Books