Nostalgische tour met lelijk eendje

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Waarom zou je belachelijk veel geld betalen voor een ticket in het hoogseizoen als je nu ook in een authentieke eend met het dak open en de haren door je wind, kan rijden!

Stel je voor: Samen in een eend door de Provence. Onthaasten, picknicken tussen de lavendel- en zonnebloemvelden en enthousiast ontvangen worden in elke dag een andere chambre d'hôte...

Huureeneend.nl biedt je nu de mogelijkheid om één van hun karakteristieke 2cv's te kiezen, een handig routeboek en picknickmand (!) krijg je er gratis bij en vervolgens de tour van je leven te maken. Een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten! Voor sommigen is het oude tijden doen herleven, voor anderen is het juist eens ervaren hoe geweldig het is om te onthaasten middenin de prachtige natuur. In drie stappen heb je je mooiste vakantie ooit al geboekt.

1. Kies een van de mooie lelijke eendjes, bijvoorbeeld:

Transat Première
Ze houdt van het water, deze romantische dame. Ze is gek op Franse films uit de jaren '50 waarin stelletjes elkaar op het strand de liefde verklaren. Moeders mooiste wordt door haar ex-vriendjes ook wel 'blue band' genoemd, maar in haar paspoort staat 'Transat' of wel 'Strandstoel'.
Souris
Deze grijze muis is misschien een beetje verlegen, maar ze is ook erg op haar uiterlijk gesteld. Transat vindt dat Souris moet meedoen aan een missverkiezing, maar Souris is daarvoor te verlegen. Het kost eventjes om Souris te begrijpen, maar als je haar eenmaal kent...!
Lavande

Wie met Lavande door de bossen rijdt, moet grote moeite doen om te voorkomen dat zij de heide in rijdt. Nog niet uitgestapt ligt het picknickkleed al uit. In de bloeiende heide van de Veluwe of in de duinen aan zee; picknicken is de grootste hobby van deze dame die van buiten spelen houdt!
2. Vervolgens maak je een keuze uit een dagtour, lang weekend of achtdaagse rondreis, onder andere naar/in:

Betuwe
De Betuwe is voornamelijk bekend om de fruitteelt. In het voorjaar wanneer de fruitbomen volop in bloei staan, is de Betuwe op zijn mooist. Dan is alles bedekt met een licht roze bloesemdeken. In de nazomer is het mogelijk om langs deze route op vele plaatsen heerlijk vers fruit kopen. Het unieke rivierenlandschap met dijken, uiterwaarden en wisselende waterstanden geven het gebied een heel eigen sfeer.

Franse Ardennen
De reis naar de Franse Ardennen is een waar avontuur. Met mooi weer het dakje open en genieten van de zon met de wind door je haren! De route is prachtig en leidt je door lokale en provinciale weggetjes. De Franse Ardennen zijn verrassend en dichtbij, hier vind je uitgestrekte bossen, oude dorpjes en goede restaurants...

Cote d'Azur
Een prachtige reis in een karakteristieke 2cv die duidelijk maakt hoe divers de Provence is. De reis begint met een route over de duizelingwekkende weggetjes rond de Gorges du Verdon. Vervolgens bezoek je de charmante stad Aix-en-Provence. De reis wordt beëindigd op de boulevards van de Cote d'Azur! 

3. Zoek voor elke bestemming even uit in welke periodes het weer op zijn best is en vergeet niet om voor vertrek allerlei lekkernijen in te slaan!

Kijk snel op www.huureeneend.nl voor alle arrangementen en aanbiedingen.

Ik waan mij alvast achter het stuur van de lieve Transat Première al rijdend door de Cote d'Azur...