Susan Elizabeth Phillips - Baby, baby

Media door Marieke_B

Jane Darlington beleeft geen gelukkige 34e verjaardag. Ze is alleen, zonder man die van haar houdt. Nu is dat nog niet eens zo erg, maar daar komt nog bij dat ze dolgraag een kindje wil en ja, daar heb je nou eenmaal een man voor nodig. Bovendien wil Jane ook niet dat het kindje een ongelukkige jeugd heeft, zoals zij. Jane heeft namelijk een torenhoog IQ. Ze moet dan ook op zoek naar een spermadonor met minder hersens dan zij; dat zou de boel moeten compenseren en dan hopelijk een baby opleveren die niet geniaal is.

Maar waar vind je zo iemand en hoe krijg je hem in bed? In contact komen met de grote sterke sportman Cal Bonner blijkt niet zo moeilijk en haar plan lukt: ze krijgt de sufferd ook nog tussen de lakens! Als de zwangerschapstest positief blijft, kan Jane haar geluk niet op; eindelijk zal zij een kindje krijgen, van haar en van niemand anders. Cal hoeft het wat haar betreft niet te weten, hij diende alleen als donor en het is absoluut niet de bedoeling dat hij een rol gaat spelen in het leven van haar kind. Maar helaas, Cal komt er toch achter en dan zijn de rapen gaar!

Ziedend van woede, dat Jane hem erin geluisd heeft, zweert Cal haar terug te pakken. Geen haar op zijn hoofd die eraan denkt zijn kind alleen te laten opgroeien en dus zit Jane aan hem vast. Beiden proberen zich bij de situatie neer te leggen en er het beste van te maken, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Want er bestaat ook nog zoiets als 'gevoelens'...

De chicklit Baby, baby van Susan Elizabeth Phillips is er eentje die niet mag ontbreken in je chick-collectie. Natuurlijk weet je bij dit genre dat het altijd wel goed komt, maar dit verhaal is toch erg origineel. De schrijfster heeft de personages goed uitgewerkt en ze zeer gelijkwaardig aan elkaar gemaakt. De eeuwige strijd tussen Jane en Cal is geweldig om te lezen, je ziet het zo voor je. Tegenpolen trekken elkaar aan, zegt men weleens - dit boek is er een prachtig voorbeeld van. Alle emoties die je je maar kunt bedenken komen voorbij en zijn zo mooi beschreven. Je voelt met ze mee en gunt ze het allerbeste.

Het is lastig dit boek weg te leggen, omdat je steeds benieuwd blijft naar het einde. Het happy end ligt al vast, maar hoe dit wordt ingevuld nog niet. Daarom is Baby, baby een echte aanrader!

Baby, baby
Susan Elizabeth Phillips

ISBN: 9044321234
Prijs: 17,50
Uitgeverij: The House of Books