Lifestyle / Media
Media

Ben Keene - Eiland gezocht

In 2006 krijgt jonge ondernemer Ben Keene een telefoontje met de vraag of hij geïnteresseerd is in het beginnen van een eigen stam. Na dit telefoontje begint voor Ben een avontuur dat hij nooit voor mogelijk had kunnen houden. Samen met MJ - de man van het telefoontje - gaat hij op zoek naar een eiland en zet hij de onlinegemeenschap Tribewanted.com op. Tegen betaling kunnen mensen lid worden van deze gemeenschap en enkele weken deelnemen aan de echte stam die op het eiland Vorovoro woont. Het is een project om mensen over de hele wereld en de inheemse stam op het eiland dichter bij elkaar te brengen en men focust zich vooral op duurzaam en groen leven. Het project zal slechts drie jaar bestaan. Helaas gaat dit avontuur niet over rozen. Ben en MJ krijgen te maken met negatieve verhalen in de pers, ruzies op het eiland en op de online gemeenschap, een staatsgreep, noodweer en nog veel meer.

Eiland Gezocht is een fascinerend boek dat je van het begin tot het einde in je greep zal houden. Ik kon niet stoppen met lezen en de momenten dat ik niet las, zat het project in mijn hoofd. Het boek is door Ben Keene zelf geschreven en beschrijft zijn leven vanaf het moment dat hij het telefoontje van MJ krijgt tot ongeveer eind 2007. Hij schrijft over zijn drijfveren, zijn twijfels, zijn idealen en het leven op het eiland. Hoe ze in eerste instantie met een klein groepje mensen een paradijselijk eiland gaan bewonen en daar langzaam een eigen gemeenschap ontwikkelen. Over zijn vriendschap met de inheemse bevolking maar ook over de negatieve verhalen in de pers. Hij schrijft inspirerend en na het lezen van het boek kun je bijna niet anders dan ook een beetje veranderd te zijn in een idealist. Het project is uit het niets ontstaan en Eiland Gezocht toont dat je, zolang je maar doorzettingsvermogen en creativiteit bezit, erg ver kunt komen.

Dit boek is een echte aanrader, zeker voor mensen die van reizen houden en geïnteresseerd zijn in het opzetten van (duurzame) projecten. Het boek leest gemakkelijk weg, maar laat je tegelijkertijd ook nadenken. Ook zitten er enkele pagina's met foto's in het boek, die je een nog beter beeld geven van het leven op Vorovoro. Lees dit boek op het strand (waar dan ook) en je waant je zeker op het paradijselijke Fiji! Mocht je na het boek enthousiast zijn geworden, er zijn nog steeds plekken beschikbaar op Vorovoro!

Voor meer informatie: http://www.tribewanted.com.

Eiland gezocht
Ben Keene
ISBN: 9021532433
Prijs: 17,95 euro
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers