DVD: Ugly Betty

Media door Jet

De serie draait, zoals de titel al verraadt, om Betty: een ambitieuze, net afgestudeerde, onaantrekkelijke, maar oh zo lieve latina uit Queens die van haar droom werkelijkheid wil maken: werken bij een tijdschrift. Als ze solliciteert bij het bekende modeblad Mode wordt ze onmiddellijk afgewezen, maar ze wordt echter opgemerkt door de eigenaar Bradford Meade. Hij is het zat dat de nieuwe hoofdredacteur en tevens zijn zoon Daniël aanpapt met de mooie secretaresses en hij besluit de onaantrekkelijke Betty aan te nemen, zodat hij daar niet meer bang voor hoeft te zijn. Bij de eerste ontmoeting moet Daniël, een vrouwengek in hart en nieren, dan ook wel even slikken. Hij doet er alles aan om zo snel mogelijk weer van haar af te komen. Betty is echter een harde werker en doorzetter. Daniël gaat haar daarom steeds meer waarderen voor wie ze is.

Ondertussen heeft Betty ook haar eigen zorgen. Het snoeiharde en oppervlakkige modewereldje is niet lief voor haar. Met haar enorme beugel, volle wenkbrauwen, rond brilletje en kleren die je oma nog niet eens draagt, wordt ze nagekeken en uitgelachen. Ze past duidelijk niet in dit wereldje waar alles om uiterlijk draait. Hoe kan een lelijk eendje zich redden in de harde wereld van high fashion? Daar komen ook nog eens de nodige relatie- en familieproblemen bij. Kortom: Betty's leven gaat niet over roosjes. Toch blijft deze bijzondere dame zeer positief!

In dit eerste seizoen maken we ook kennis met andere personages. Zo heb je Wilhelmina Slater, de evil creatieve directeur die niets liever wil dan Mode zelf in handen hebben, haar (hilarische) homoseksuele assistent Marc en de domme baliebediende Amanda die er alles aan doet om hogerop te komen. We maken ook kennis met Henry van de boekhouding die stiekem verliefd is op Betty en Christina, verantwoordelijk voor de kleding bij Mode en tevens een goede vriendin van Betty.

De serie bestaat niet alleen uit fahion en fun, maar heeft ook een donkere kant. Zo staat de mysterieuze dood van Daniëls voorganger, Fey Sommers, centraal. Wat is er echt gebeurd? Heeft de vader van Daniël hier iets mee te maken? Regelmatig zijn er beelden te zien van een in doeken gewikkeld persoon met een grote zonnebril. Zou Fey Sommers nog leven? Samen met de evil Wilhelmina bedenkt deze mysterieuze persoon een plan om het blad in handen te krijgen.

Betty wordt gespeeld door America Ferrera en dat doet ze super goed. Al vanaf het eerste moment voel je met Betty mee en ontwikkel je ontzettend veel sympathie voor haar. Het liefst wil je haar uit de tv trekken en een make-over geven, zodat ze net zo mooi van buiten wordt als ze van binnen is.

Het is moeilijk om een plekje te veroveren in de sitcom-wereld (denk aan Friends, Sex and the City, Will& Grace), maar naar mijn mening is het Ugly Betty zeker gelukt. De serie is heerlijk over de top, heeft een goede boodschap en is gewoon super leuk om naar te kijken. Deze serie valt niet alleen bij mij in de smaak; Ugly Betty viel al vele malen in de prijzen.

Het complete eerste seizoen van Ugly Betty is uitgebracht in de vorm van een luxe dvd-box met ruim vijftien uur kijkplezier. Ook het nodige bonusmateriaal is op de dvd aanwezig: o.a. Groen is het nieuwe zwart, 'Ugly' bloopers en Volgens de mode. Haal de dvd-box in huis en laat je hart veroveren door Beautiful Betty!

Ugly Betty - Seizoen 1
EAN: 8717418152604
Prijs: 49,99 euro