Onze Yvonne is te koop!

Media door Marieke_B

Yvonne is fulltime huisvrouw, zoals dat heet. Het commentaar dat ze daar vaak op krijgt, is niet van de lucht. En in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, bekijkt Yvonne het van de zonnige kant. Want het fulltime moeder zijn voor haar twee schatten van kids Robine en Tristan (die ze soms in alle eerlijkheid best wel achter het behang kan plakken), geeft haar heel veel plezier en voldoening. Ze is er trots op dat ze 'thuisblijft voor de kinderen'!

En ons maakt ze er ook blij mee, want de ervaringen die Yvonne heeft als moeder, huisvrouw en creatieveling zorgen ervoor dat ze geweldige columns produceert. De ene keer over luchtige zaken, dan waagt ze zich weer aan de zwaardere onderwerpen en vaak haalt ze haar kleine geluks- en ergernismomentjes aan als moeder, echtgenote maar vooral ook als mens.

Het grote kenmerk van Yvonnes columns: ze zijn herkenbaar. Yvonne schrijft wat wij allemaal denken en op een manier dat je een kleine glimlach of grote schaterlach niet kan onderdrukken. Dit kan nogal vreemde blikken opleveren in de trein, zoals bij mij gebeurde, maar bovenal geeft ze je het gevoel dat je niet alleen staat. Dat je niet de enige bent die zich ergert aan Supernanny Jo Frost en dat het fulltime moederschap echt wel gezien kan worden als een volledige baan als manager. Want zoals Yvonne het zo mooi formuleert: "Ik ben oproepkracht als kinderleidster, manager, entertainer, politieagente, psychologie, verpleegster/kinderarts, kapster, dierenverzorgster, kledingstyliste, taxichauffeuse (op de fiets!), babyverzorgster, kokkin en ja, ook werkster en ik heb zowel dag- als nachtdienst. Moet ik nog even doorgaan?"

Yvonne is gewoon Yvonne, nuchter als ze is. En dat zijn haar columns ook. Bij Ze.nl zijn we natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar als je even de moeite neemt om wat columns van haar te lezen (klikkerdeklik!), dan zul je tot hetzelfde oordeel komen als wij: Yvonne is een aanwinst voor Ze.nl en haar boek met 55 gebundelde columns een absolute musthave!

Neem een kijkje op haar website voor meer informatie: www.yvonnevanderwal.nl  

Het leed dat huisvrouw heet - alledaagse ergernissen van een moeder
Yvonne van der Wal
ISBN: 9789048401406
Prijs: 16,95 euro
Uitgeverij: Free Musketeers