Goldberg & Hopper - De Galaprinses

Media door Marieke_B

Lola is 26 jaar en heeft genoeg ervaring met het zogenoemde 'Hollyweird'. Maar wat heeft ze zelf nou bereikt? Niets! Ze loopt bij een psychiater voor haar acteursverslaving (mannen die haar uiteindelijk alleen maar pijn doen) en heeft mislukte baantjes bij beroemde ontwerpers op haar CV staan. En haar ouders? Die hebben meer aandacht voor het luxueuze leventje dat ze leiden dan voor hun eigen kinderen.

Vooral als de Oscaruitreikingen in zicht komen; natuurlijk dé happening van het jaar. En wat is daar bijna nog belangrijker dan wie de beroemde beeldjes krijgt voor op de vensterbank: de ontwerpers die worden gedragen die avond! Lola's BHV (Beste Homo Vriend) Julian Tennant is een beginnend maar zeer getalenteerd ontwerper en vraagt Lola hem te helpen een celebrity te vinden die in één van zijn creaties over de rode loper wil schrijden.

Dit is haar kans om haar eigen carrière nieuw leven in te blazen, dus Lola gaat aan de slag. Ze doet vreselijk haar best, maar het is niet makkelijk om Scarlett, Britney of Paris te overtuigen in een Julian Tennant naar de Oscars te gaan. En de sterren die ze dan wél mag spreken, hebben het veel te hoog in hun bol. Ze dwingen Lola diep door de knieën te gaan en haar liefste glimlach vast te houden, terwijl ze het van binnen uitschreeuwt. Verder wordt haar aanwezigheid op de vele pre-Oscar feestjes zeer op prijs gesteld en ontmoet ze allemaal leuke acteurs. Help! Geholpen door haar vriendinnen Kate (talentscout in de filmindustrie) en Cricket (beginnend actrice met alleen nog de rol van lijk in Grey's Anatomy op haar naam), weet Lola zich maar net staande te houden in het gekkenhuis dat Hollywood heet. Zal het haar lukken Julian en zichzelf groot succes te bezorgen?

De Galaprinses is geschreven door twee vrouwen met beroemde vaders. Amanda Goldberg is de dochter van regisseur Leonard Goldberg en Ruthanna Hopper heeft acteur Dennis Hopper als vader. Het kijkje achter de schermen van 'Hollyweird' is dus waarheidsgetrouw, maar de namen zijn gefingeerd en situaties wat verdraaid. De uitdaging zit hem in de karakterbeschrijvingen van de hoofdpersonen en sterren; ze zijn gebaseerd op échte personen! Aan de lezer de taak om te ontrafelen over wie de schrijfsters het nou écht hebben...

Het boek leest heerlijk vlot weg, je hebt het zo uit. Je verbazend over de ene situatie en de grillen van Hollywood, val je het volgende stress-moment alweer binnen. Wat een hectiek rondom die Oscar-week! En de liefde in dit wereldje is natuurlijk ook een apart verhaal; ongemerkt van elkaar genieten of wat aanrommelen is er niet bij, iedereen is op de hoogte. De schrijfsters vertellen dit lekker luchtig en laten je smullen van de wereld die voor 'normale' mensen zo onbereikbaar is. Hoofdpersoon Lola is een lieve meid met ontzettend veel doorzettingsvermogen, waar je het grootste respect voor en soms ook medelijden mee krijgt. Je blijft maar doorlezen; zal het Lola lukken een grote ster in een Julian Tennant te hijsen en zelf haar eigen succes en geluk vinden?

Gauw lenen, huren of kopen! Dit is écht een heel fijne chicklit!

De Galaprinses
Amanda Goldberg & Ruthanna Hopper
ISBN: 9789044320541
Prijs: 17,50
Uitgeverij: The House of Books