Bikini Special

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Mocht je na het binnenste-buiten keren van jouw garderobekast toch twijfelen over wat hot is en wat nót?! Ze.nl heeft voor jou de laatste fashiontrends gespot.

Eén ding is zeker, in 2008 gaat het om 'Beach Chic'. Een veelomvattend begrip, en er zijn ook verschillende looks te onderscheiden, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn sexy, ze zijn vrouwelijk én uiterst geraffineerd.

De bikini
Sinds de introductie van de eerste bikini na de Tweede Wereldoorlog, is de 'two-piece' niet meer uit het strandbeeld weg te denken. En ook dit jaar neemt de bikini weer een prominente plaats in. Maar daar waar de afgelopen seizoenen retro-chic de trend was, met broekjes die meer de kant opgingen van culottes (bikinibroekjes met pijpjes), is er nu juist weer de tendens naar kleinere, vrouwelijkere en verleidelijkere broekjes (met uitzondering op de string en de tanga godzijdank!). Ook voor het bikini-topje geldt hetzelfde, de triangletopjes zijn weer helemaal hot! De driehoekjes zijn klein, vrouwelijk en sexy. Het liefst willen we deze in opvallende én verschillende kleuren, een trend die in Miami al gesignaleerd is. Zo ook voor de bandeautopjes; rechte topjes met of zonder bandjes.


Daarnaast zijn er weer veel invloeden terug te vinden in de designs, prints en uitstraling van het swimwear. Van bohemian tot glam, stout en sexy, grafische prints, bloemetjesmotief of funky designs. De kleuren zijn opvallend, levendig en fris. Fuchsia, turquoise, paars en geel. Maar ook zwart, wit en goud doen het nog steeds heel goed. Vind je het toch wat aan de saaie kant, leuk het dan op met riempjes, strikjes, kralen. Details aan de badkleding, weliswaar met mate (je wilt er niet uitzien als een wandelende kermisattractie) is deze zomer helemaal ín!

Comeback van het badpak
Hebben we onze badpakken de afgelopen jaren enigszins oneerbiedig in de achterste hoek van de kast gedrukt; deze zomer is het badpak terug van weggeweest, en hoe! De creaties zijn mooi, ultravrouwelijk, zoniet sexier dan de bikini. Veel asymmetrische modellen, en uiterst subtiele vormen waarbij er slechts nog een stukje stof over is om het topje en broekje te verbinden. Soms zijn er happen aan de zijkant weg, dan weer is de rug geheel ontbloot; de zogenaamde 'cut out'. Maar juist door dit speelse effect waarbij je onverwachts een stukje huid ziet, maakt dat het badpak weer supersexy is! En doordat de badpakken die geïnspireerd zijn op de jaren '50 gemaakt worden van luxe soepele stoffen met mooie prints of opvallende kleuren, blijft het klassiek maar net zo modieus.

Looks & accessoires
Deze zomer zijn er uiteenlopende looks te zien dus voor ieder wat wils. De navy look is er één van, de wit met blauw of wit en rode horizontale strepen zijn nu erg hip, het geeft een luxe en sophisticated uitstraling. Daar tegenover staat de stoere safari-look met zijn Afrikaanse, tribale accessoires en kaftans in jungleprints. Om die exotische look te creëren draag je heel nonchalant een sarong (in uiteraard exotisch motief) over je bikini.

'Less is more' geldt deze zomer niet, het mag juist allemaal overdreven en uitbundig zijn. Dus wapen je met grote strandtassen, supersize hoeden en idem zonnebrillen, te korte rokjes of juist beach-shorts met vrolijke hawaïaanse prints, zeker weten dat je een goed plekje scoort in het overvolle Scheveningen, the place to be deze zomer!