Hotel Keyser in Breda

Reizen door Redactie Ze.nl

Vanuit het West-Friese Hoorn reden we met ongeveer 22 graden richting het zuiden. Het raampje ging open, de radio stond hard en er werd flink en vooral heel vals meegezongen. Een picknick onderweg ontbrak niet aan deze zomerse gezelligheid.

In het bruisende, bourgondische Breda werden wij om 14.00 uur zeer gastvrij ontvangen in het luxe Golden Tulip hotel. Het hotel dat in 1992 door Joop en Els Sweere is geopend als Hotel Brasserie Keyser, is in 2004 bekroond met een vierde ster. Het hotel is toen gedoopt tot Golden Tulip Keyser Breda, maar wordt in de volksmond nog steeds de 'Keyser' genoemd.

Onze kamer was in het nieuwe gedeelte van het hotel te vinden. We kwamen in volledige luxe terecht. De kamer was strak en zakelijk maar tegelijkertijd ook gezellig en sfeervol. Wil je 's avonds met je geliefde nog een glaasje drinken? Neem dan plaats bij de open haard. Wil je 's morgens eerst nog even op de kamer een kopje koffie nuttigen? Zetel je dan neder in het tweede zitje. Met genoeg ruimte en mogelijkheden is de kamer meer dan alleen een slaapplaats. Maar het mega-bed moeten we natuurlijk niet vergeten! Samen met de superbadkamer inclusief ligbad is de kamer ook nog romantisch. Wat wil je nog meer?

Nou... lekker eten bijvoorbeeld? Ook aan die wens kan het hotel voldoen. In het restaurant Orange kun je lunchen en dineren. De gasten van het hotel maken tevens in dit restaurant gebruik van het ontbijt. Met een ruime hoeveelheid aan broodjes, sapjes en vers fruit begin je de dag op een zeer prettige manier.

Het hotel ligt op een centraal punt in de stad, maar toch net buiten alle rumoerigheid. Met een paar minuten lopen, bevind je je op de Grote Markt waar je een scala aan gezellige terrasjes treft. Ook het Holland Casino en Chassé theater liggen op loopafstand van het hotel.

Maar Breda is natuurlijk niet alleen maar een winkel- en uitgaansstad. Er is ook veel natuur en cultuur te beleven. Breda is een mooie stad met een lange geschiedenis. Dit zie je terug in de binnenstad met de kerken en kastelen. De 15e eeuwse Grote Kerk is zeker een bezoekje waard. Van 1 april tot en met 31 augustus is de entree gratis voor individuele bezoekers. Ook het Breda's museum naast het hotel mag je niet missen. Dit museum exposeert kunst en geschiedenis van Breda en omgeving. Ook is er een afwisselend programma van tentoonstellingen. In het centrum van Breda heeft het museum nog drie vaste exposities op historische locaties. 

Naast de culturele bezienswaardigheden is Breda ook zeer geschikt om lekker van de natuur te genieten. In de verschillende parkjes in de stad en de bossen net daarbuiten is het heerlijk vertoeven.

Het was weliswaar een weekendje, maar het voelde als een complete vakantie. Door het warme zonnetje op zondag, het frisse windje op maandag en de gastvrijheid van het hotel kwamen wij geheel ontspannen weer aan in het noorden.

Kijk voor de arrangementen op www.hotel-keyser.nl
Tip: zondagsaanbieding, een overnachting op een zondag kost 95 euro in plaats van 125 euro.