DVD: The Ghost Whisperer seizoen 2

Media door Krista

Op het eerste oog een normale vrouw, ze is net getrouwd met de man van haar dromen Jim Clancy (David Conrad), heeft een leuke antiekwinkel (The Same As It Never Was) en woont in het idyllische dorpje Grandview in New England. Toch blijkt al snel dat er iets vreemds aan de hand is met haar, ze kan namelijk vanaf haar jeugd geesten zien en met ze praten. De geesten zoeken Melinda op omdat ze op aarde nog ongedane zaken hebben en Melinda is de enige die hen kan helpen. Als de geesten eenmaal rust hebben, verschijnt het witte licht en kunnen ze overgaan naar het Hiernamaals.
 
Seizoen 2 gaat natuurlijk verder waar het stopte in seizoen 1. In de laatste aflevering van seizoen 1 was er een groot vliegtuigongeluk waar maar één persoon het ongeluk overleefde. Melinda zag overal geesten, maar ook een onbekende man met een hoed. Hij vertelt haar dat hij alle geesten op aarde wil houden en ze bij het witte licht vandaan wil houden. Ook is hij de oorzaak van de dood van Melinda's beste vriendin Andrea Marino, die ook in het vliegtuig zat.

In de eerste aflevering van seizoen twee zit Andrea vast tussen het vliegtuigwrak en het licht waar Romano, de man met de hoed, haar naar de donkere kant probeert te trekken. Romano terroriseert Melinda en ze zoekt hulp bij Rick Payne (Jay Mohr), een warrige professor die gespecialiseerd is in het bovennatuurlijke, geschiedenis en allerlei soorten mythen. Hij vindt Melinda raar, maar raakt gefascineerd door haar vragen en besluit haar te helpen. Hij komt erachter dat Romano een sekteleider was uit de jaren '30 die een massa zelfmoordactie organiseerde voor al zijn volgelingen en dat hij nu wederom zieltjes aan het winnen is. Gelukkig wint hij het niet van Melinda en krijgt Andrea haar rust. Maar van Romano is ze nog niet af.

In de tweede aflevering maakt Melinda kennis met Ned (Tyler Patrick Jones) die backstage pasjes probeert te stelen uit haar winkel. Melinda belt zijn moeder Delia Banks (Camryn Manheim) en de twee hebben een klik. Delia werkt als makelaar in Grandview maar is daar niet helemaal blij mee. Al snel komt ze werken in de winkel van Melinda en de twee raken bevriend. Melinda wil niet dat Delia achter haar gave komt en probeert dit ook verborgen te houden. Delia zoekt er niks achter en accepteert het soms wat rare gedrag van Melinda. Naar mate de band steeds sterker wordt tussen deze twee wordt het voor Melinda steeds moeilijker om haar gave ook echt geheim te houden, vooral als Delia zelf met een geest te maken krijgt.

De liefde tussen Melinda en Jim is, naast natuurlijk de geesten, een rode draad door de serie, ze groeien naar elkaar toe omdat Melinda nu met Jim alle geestenkwesties doorspreekt in plaats van met Andrea, haar voormalig beste vriendin die overleden is. Jim helpt haar steeds vaker en merkt ook steeds meer van de geesten, soms meer dan dat hij eigenlijk zou willen. Ook Professor Payne blijft de hele serie Melinda helpen met haar vragen. Tot grote frustratie beantwoordt Melinda niet de vragen waar hij een antwoord op zou willen en blijft haar gave voor hem (voorlopig) een geheim. Er gebeuren door de afleveringen heen steeds meer onverklaarbare dingen die Melinda persoonlijk aangaan en niet worden opgelost. Er zijn geesten die niet verder willen gaan en het lukt Melinda ook niet om ze te helpen. Het lijkt alsof de dood steeds dichter bij haar komt. In de laatste drie afleveringen sluit het web zich rond Melinda. Eindelijk wordt er duidelijk wat er aan de hand is en wat de onverklaarbare dingen betekenen die het hele seizoen al voorbij komen.

Nu moet ik eerlijk zijn, ik had nog nooit een aflevering gezien van 'The Ghost Whisperer', maar nu ben ik echt fan geworden. Het karakter van Melinda Gordon wordt ontzettend goed neergezet door Jennifer Love Hewitt. Het blijft geen plat karakter, omdat de geesten haar soms confronteren met persoonlijke zaken, zoals in aflevering 5. Ze komt op de begraafplaats een verwarde geest tegen en komt erachter dat hij zijn gezin heeft verlaten. Omdat haar vader haar ook heeft verlaten, raakt ze emotioneel betrokken en wil ze hem eigenlijk niet helpen. Door het helpen van deze geest helpt ze ook zichzelf en dat maakt de serie ontzettend aangrijpend. Ik heb ontzettend genoten van de 15,5 uur 'The Ghost Whisperer'. Het enige wat wel wat minder zou mogen is de decolleté van Miss Jennifer, daar kan namelijk niemand omheen! De DVD bevat onder andere afleveringen met commentaar, Melinda's garderobe en achter de schermen met Mark Hapka en is zeker het kopen waard!

Wil jij deze spannende DVD-box bestellen? Dat kan hier!
Voor meer informatie en het kopen van nog meer leuke tv-series op dvd: www.debestetvseries.nl