THRILLER LIVE!

Vrije tijd door Marit

Felgekleurde streepjesbroeken, blouses met roesjes, bloemetjesgiletjes en grote Afro-pruiken. Dominic Smith, een veertienjarig jongetje met een gouden keel en kuiltjes in zijn wangen gaf een bewonderenswaardige vertolking van de start van Michaels carrière. Samen met vier oudere heren, die later de rol van de volwassen Michael op zich namen, vormde hij The Jackson Five. Ieder liedje werd trouw begeleid met synchrone danspasjes en op deze manier werden we langs bekende melodieën geleid: Blame it on the boogie, I want you back en Can you feel it. De Engelse cast had slechts drie nummers nodig om het gehele publiek dansend en zingend naast de stoel te hebben staan. Let's dance! Let's shout!

Naarmate de avond vorderde, kwamen we verder in het leven van Michael Jackson. Na het gevoelige Ben en I'll be there, kwamen we langzamerhand in zijn solotijdperk terecht. Eén van de volwassen vertolkers van Michael was Hayley Evetts, die bekend is geworden als winnares van het Britse Idols. Ricko Baird (MJ-look-alike), Peter Eldridge, AJ Lewis en Roger Wright waren de andere, even toegewijde en gepassioneerde zangers, die onder de creatieve begeleiding van Adrian Grant een prachtig resultaat hebben geleverd. De boodschap die Michael Jackson in veel nummers naar voren laat komen, geldt hier dus ook: dik, dun, zwart of wit, man of vrouw - het maakt niets uit wie Michael imiteert!

Beat it, Dirty Diana, Bad, Billie Jean, The man in the mirror - het was allemaal genieten. Bij het nummer Smooth Criminal, stond het hele podium vol met Michael Jacksons, allen in witte pakken, met stijlvolle hoeden op en allen zeer bekwaam in de danspassen waar Michael Jackson zo bekend om staat. Het beeldscherm tegen de achterkant van het podium begeleidde het hele gebeuren met extra dansers, opzwepende teksten of flitsende kleuren.

Dit is een absolute aanrader voor een gezellig avondje swingen en zingen. De ondertitel van THRILLER LIVE "A musical celebration featuring the hit songs of Michael & The Jackson 5", kan voor wat verwarring zorgen. Het is namelijk geen musical, maar heeft meer het karakter van een concert. Het publiek dat op deze show afkwam, schroomde ook niet om uit volle borst mee te zingen. Is dat geen probleem voor je, dan ga je een fascinerende en complete avond tegemoet! Na de show is er nog gelegenheid tot een afterparty, waar je verder kunt dansen op 70'er- en 80'erjarenmuziek.

Een geweldige cast met stemmen als klokken en soepele danslichamen, een fantastische band en een prachtig decor: het was absoluut een onvergetelijke avond! Ode aan The King of Pop!

Kijk voor meer informatie op deze website!

Wegens succes zal de cast na de zomer nog eens terugkomen in Nederland.
Kaartverkoop vanaf 1 mei.

Datum                                        Theater                                      Plaats
12 & 13 september                 Parktheater                                Eindhoven
17 september                          Vredenburg Leidse Rijn (ov)  Utrecht
18 t/m 21 september              De Lievekamp                          Oss
23 & 24 september                 Zaantheater                               Zaandam
25 & 26 september                 Parkstad Limburg                    Heerlen
27 & 28 september                 Schouwburg Almere                Almere
30 september & 1 oktober    Orpheus                                     Apeldoorn
2 & 3 oktober                            De Harmonie                            Leeuwarden
4 & 5 oktober                            Chassé Theater                       Breda
6 & 7 oktober                            Nieuwe Luxor Theater             Rotterdam

Kaartverkoop
Wil jij een kaartje bemachtigen voor deze theatershow? Kijk op www.topticketline.nl en www.ticketservice.nl.